Beter slapen dankzij deze tips

Huis
beter slapen met velux dakramen
beter slapen met velux dakramen (Foto: Line Klein)

Verschillende zintuigelijke prikkels hebben invloed op de kwaliteit van slaap. Denk daarbij aan geluid, geur, licht en temperatuur. Voor ongestoord slapen heeft Velux de volgende tips: 

1. Ontspan en kom tot rust vóór het slapen: verminder je schermtijd achter smartphone, tablet of televisie. Blauw licht remt namelijk de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Neem in plaats daarvan een ontspannende douche, mediteer of lees een boek.

2. Frisse lucht doet altijd wonderen. Het openen van het dakraam voor buitenlucht helpt bij een betere nachtrust. Wil je dat dit automatisch gebeurt? Laat dan VELUX ACTIVE het werk voor je doen.

3. Probeer de hoeveelheid achtergrondgeluiden te beperken om een rustige en vredige omgeving te creëren. Denk hierbij aan het uitschakelen van de televisie, het loskoppelen van lawaaierige apparaten of het gebruik van oordopjes.

4. Kunstmatig licht van je smartphone kan plotseling je zintuiglijke prikkels verhogen en je wakker maken. Laad je apparaten dan ook buiten de slaapkamer op om niet wakker te worden van notificaties of nachtelijke appjes.

Kijk voor meer inspiratie op Daglicht Advies Centrum 

Meer inspiratie nodig? Kijk op de Facebookpagina van Rodi Wonen!