Sani-Dump kiest voor goede uitvalsbasis

Huis
Neal Veerman (Dekker) in zijn winkel aan de Voltastraat.
Neal Veerman (Dekker) in zijn winkel aan de Voltastraat. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Jaren achtereen was Sani-Dump gevestigd op de woonboulevard van Volendam. Sinds half augustus runt Neal Veerman (bijnaam Dekker) een 1.100 vierkante meter grote winkel aan de Voltastraat 1 in de Baanstee. Nu, bijna vijf weken na de verhuizing, kan Neal zijn geluk niet op. Zakelijk geluk wel te verstaan, want in zijn privéleven heeft de Volendammer de afgelopen periode nog wel een paar klappen te verduren gehad. Eerst hett overlijden van zijn beste vriend, daarna zijn schoonvader en -zeer recent- zijn eigen vader.

In 1.100 vierkante meter grote en lichte winkel krijgt de klant een optimaal beeld

Veerman ervaart het runnen van zijn nieuwe vestiging ook wel weer als een goede afleiding. “Het is ongelooflijk hoeveel bezoek wij de afgelopen weken binnen hebben gehad. Ze komen overal vandaan. Ons verzorgingsgebied loopt tot ongeveer Alkmaar. We zitten hier natuurlijk op een wereldstek. Iedereen moet of komt langs onze winkel”, aldus Neal. Sani-Dump, met 42 winkels in Nederland, heeft in de afgelopen jaren een grote naamsbekendheid opgebouwd. Neal weet wel hoe dat komt. “Los van het feit dat het wee geweldige club is verkopen we de mooiste spullen voor de laagste prijzen. Dat komt door de grote inkoop. Daardoor kunnen we de prijzen dumpen. Bovendien hebben we de allernieuwste spullen als eerste in huis. Dat geeft een voorsprong op de concurrentie”, legt hij uit.

Optimaal beeld

In de grote en lichte winkel staan 100 badmeubels (wastafel, onderbouw en spiegel), 50 douchecabines (veel met zwarte accenten en bijbehorende kranen in allerlei kleuren) en 30 baden opgesteld. Zodat de klant een optimaal beeld heeft van wat er allemaal in het segment te koop is. Merken die Sani-Dump voert zijn onder meer Grohe, Villeroy & Boch, Thebalux, Primabad en het mooie en oerdegelijke HSK van Duitse makelij. Tel hier bij op dat er veel kennis in huis is. “Ik zit al 24 jaar in het vak en ook mijn collega’s weten van de hoed en de rand”, vertelt Neal.

Virtual Reality

Uniek is Sani-Dump dankzij de VR-brillen, die de klanten in staat stelt om binnen 30 seconden de door hen zelf gewenste badkamer in virtual reality te zien. “Ideaal omdat het op afstand moeilijk in te schatten is of iets wel net zo mooi is als de klant vooraf denkt. Met de VR-bril op kunnen ze dat a la minute waarnemen. Hier wordt veel gebruik van gemaakt.”

Sani-Dump is van maandag tot en met vrijdag open tussen 09.00 en 17.30 uur. Op zaterdag van van 09.30 tot 17.00 uur. En op vrijdag koopavond tot 20.00 uur. Vanaf januari stelt Neal Veerman zijn winkel ook op koopzondagen open.