Duurzaam verwarmen

Duurzaam
Overal in de kamer een behaaglijk gevoel. Kies voor vloer- en wandverwarming.
Overal in de kamer een behaaglijk gevoel. Kies voor vloer- en wandverwarming. (Foto: vtwonen&designbeurs 2020)

Een huis verduurzamen, je hoort het steeds vaker, maar betekent het nou eigenlijk? Groener? Minder energie verbruiken? 

MET HET OOG OP TOEKOMST

Het bedrijf produceert toekomstbestendige watergedragen vloer-, wand- en plafondverwarming en -koeling.

Het voordeel van vloerverwarming? Het verwarmt je huis gelijkmatiger dan radiatoren. Daardoor is deze vorm van verwarming energiezuinig. Je kunt de watertemperatuur lager instellen dan in het geval van radiatoren, Dat scheelt je stookkosten. Met de twee verwarmingssystemen van WARP Systems bespaar je bovendien op energie. 

2 SYSTEMEN:

Het SpeeTile (natbouwsysteem) is zeer geschikt voor vloer-, wand- en plafond. Het systeem wordt op de vloer afgewerkt met een egalisatiemortel. Gebruik je het op een wand of het plafond? Dan verdwijnt het systeem in de stuclaag.

Het SpeeTherm (droogbouwsysteem) bestaat uit vloerplaten (EPS) waarin aluminium profielen worden gelegd. Het systeem wordt droog verlegd en kent dus een heel schone manier van verwerken. Het is licht en kan daardoor ook op minder stabiele vloeren worden geplaatst. Het systeem is geschikt voor afwerking met een zwevende vloer, zoals een laminaat- of parketvloer. 

STEVIGE BASIS

Deze systemen zijn de dunste in hun soort en liggen dicht onder de oppervlakte. Dat betekent dat ze snel opwarmen en dat je kamer snel op temperatuur is. Omdat de systemen zo dun zijn, komt de vloer maar 1,5 centimeter hoger te liggen. Fijn als basis voor een strak en eigentijds interieur. Binnen een dag zijn de systemen geplaatst, eenvoudig en snel. 

Kijk voor meer inspiratie voor slim & duurzaam huis en andere eyecatchers op vtwonendesignbeurs!