Geïsoleerd als een thermosfles

Duurzaam
Behaaglijke isolatie, goed voor het milieu en je portemonnee.
Behaaglijke isolatie, goed voor het milieu en je portemonnee. (Foto: Konstantin Postumitenko)

Tonzon is de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal. Opvouwbaar? We horen het je denken. Dat zit zo: de benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming in het materiaal opgesloten. Het bedrijf omschrijft het zelf alsof ze de thermosfles flexibel hebben gemaakt. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles.


INNOVATIEF ISOLATIEMATERIAAL

De thermoskussens isoleren op een effectievere manier dan ander vloerisolatiematieraal, zoals wol, pur-schuim en EPS (polystyreen), aldus het bedrijf. Dit materiaal straalt de de warmte namelijk naar onderen uit. Thermoskussens blokkeren deze uitstraling juist. Op de site legt het bedrijf uit hoe nu dit precies werkt en wat de voordelen zijn.

THERMOSHEETS­

Bestaande vloeren worden door het gebruik van de kussens warmer dan nieuwbouwvloeren. Bestaande zolders blijven in de zomer koeler dan in een standaard nieuwbouwhuis. Met een voorzetwand met thermosheets tegen een koude buitenmuur krijg je met minder ruimteverlies een warmere binnenwand. Als je in een dak of onder de vloer genoeg ruimte hebt, dan kun je de warmtestroom vrijwel blokkeren.

DUURZAAM PRODUCTIEBEDRIJF

Leuk om te weten: het bedrijf voorziet volledig in hun eigen elektriciteitsbehoefte. Op het dak liggen zonnepanelen die flink wat stroom opwekken, op het andere deel is het dak bedekt met mos. Dat vangt namelijk fijnstof uit de lucht, helpt een handje in de strijd tegen de opwarming van de aarde en is goed voor insecten en vogels. Op het fabrieksterrein is een moestuin aangelegd voor medewerkers van het bedrijf.

Kijk voor meer inspiratie voor slim & duurzaam huis en andere eyecatchers op vtwonendesignbeurs!