Complete buitenkeuken

Tuin
Buiten koken
Buiten koken ((Foto: Biggreenegg))

Je kent hem vast wel. De Big Green Egg; een keramische barbecue, ook wel kamado genoemd. De kracht ervan zit onder andere in de combinatie van de ei-vorm en de luchtcirculatie. Daar komt bij, dat de keramiek isoleert en warmte terugkaatst. Grillen, bakken, stomen, wokken of roken, the sky is the limit voor de Big Green Egg. Low and slow cooking? De Egg is ervoor gemaakt. Het hele jaar door. En dus ook met kerst.

Voor wie ’m nog niet kent: acht voordelen waarom een Big Green Egg:

1. ALLESKUNNER

Door het combineren van eeuwenoude kennis, innovatieve materialen en hoogstaande technologieën zijn de culinaire mogelijkheden eindeloos. Naast grillen kun je op een Big Green Egg namelijk ook bakken, roken, stomen, wokken en low and slow bereiden. Het is dus niet zomaar een barbecue, maar een complete buitenkeuken. Pizza’s bakken, vis roken, vlees langzaam laten garen: eigenlijk kun je er alles in doen dat je ook in een oven doet. Dit is een echte alleskunner die de smaken van pure ingrediënten op een weergaloze manier accentueert.

2. ROBUUST KERAMIEK 

Het bijzondere van de Big Green Egg zit hem in het keramiek. Het wordt gemaakt volgens hetzelfde proces dat NASA gebruikt voor het Space Shuttle-programma. Het bevat uitsluitend zuiver materiaal, hierdoor kan het de hoogste temperaturen aan. Het keramiek is robuust, weerbestendig en heeft extreem isolerende eigenschappen. Daarnaast kan het vocht absorberen en weer vrijgeven, waardoor het voedsel rustig gaart en lekker sappig blijft

3. IN HANDOMDRAAI

De Big Green Egg werkt op houtskool: al na vijftien minuten bereikt hij een temperatuur van 300°C graden. Zo kun je in een handomdraai je gasten verwennen.

4. OP DE GRAAD NAUWKEURIG

Het hoogwaardige keramiek en het functionele design zorgen ervoor dat de houtskool op een zuinige manier wordt gebruikt. Daarnaast haalt de buitenkeuken met gemak temperaturen van 350°C. Met de twee verstelbare luchtopeningen kan de luchtcirculatie exact afgesteld worden, waardoor de temperatuur op de graad nauwkeurig gereguleerd kan worden. 

5. HARTJE WINTER

Je kan hem altijd gebruiken, zelfs hartje winter. Het keramiek weerkaatst warmte, daardoor hebben buitentemperaturen geen invloed op de temperatuur. Liefhebbers van lekker eten kunnen dus het hele jaar door genieten van culinaire bereidingen.

6. FUNCTIONEEL DESIGN

Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard: dit apparaat is een klassieker, origineel en tijdloos. Het heeft een iconische design en is een echte evergreen.

7. IEDERE LIFESTYLE

Er zijn zeven verschillende modellen. Van de kleinste variant Mini tot het grootste familielid 2XL: er is een Big Green Egg voor iedere lifestyle en elke gelegenheid. Dus hoe klein of groot je gezin, vriendenkring en je tuin (of terras) ook is, er altijd een matching buitenkeuken.

8. KWALITEIT & GARANTIE

Dankzij heel wat jaartjes van ontwikkeling, testfases en continue kwaliteitsborging krijg je een levenslange garantie. Dat is nog eens service.

Kijk voor alle informatie op Big Green Egg, of kijk voor meer inspiratie op wonenhttps://www.facebook.com/rodimedia