Trend: Klassiek wonen

Huis
vtwonen Stijl Studio Klassiek
vtwonen Stijl Studio Klassiek (Foto: Eijerkamp)

Kenmerkend voor Klassiek is dat het draait om decoratie met kunst in de hoofdrol. Denk aan donkere tinten, rijke materialen en glamoureuze accenten.

De Art Decostijl uit de jaren 20 beleeft een revival in vtwonenStijl Studio Klassiek. Organische vormen zijn on trend en geven in rijke kleuren een gevoel van luxe. Een stijl die om decoratie en artisanaal handwerk draait met kunst in de hoofdrol. Laat je omarmen door warmte en geborgenheid. Donkere kleurtinten, rijke materialen, grote gebaren en glamoureuzeaccenten kenmerken dit eigentijdse, klassieke interieur. Moderne meubels zijn uitgevoerd in hoogwaardige, luxueuze materialen en voorzien van elegante details om deze chique en tijdloze woonstijl tot in detail door te voeren.

STOFTREND 2021

De organische bank is samen te stellen in vorm, materiaal en kleur. In stijl studio Klassiek uitgevoerd in een in een diepblauwe matte 3D velours, déstoftrend van 2021. Dediversiteit aan geometrische dessins zoals in het ronde karpet en de kussens in de bank, zorgen voor nog meer structuur. 

Het pleidooi voor rijke materialen vindt je ook terug in de goudkleurige, fake furfauteuilen bergkast met goudglans op hoge metalen poten. Ook de fronten van het handgemaakte TV dressoir hebben een subtiel reliëf en golden glow. In de ronde draaifauteuil in beige boucléstof draai je eenvoudig naar de eethoek met de compacte eetsetwaar vier royale kuipstoelen in goudkleurige stof, een krachtig geheel vormen met de verfijnde donker houten eettafel. Door 2 of 3 zwarte kasten met klassieke details naast elkaar te plaatsen is er voldoende ruimte voor opbergen en tentoonstellen van servies, boeken en accessoires. 

STATE-OF-THE-ART

Maak in vtwonenStijl Studio Klassiek kennis met QLED8K, state-of-the-art beeldkwaliteit. Zoveel detail en diepte dat je de beelden wilt aanraken. Binnen de QLED top-line gaat de nagenoeg randlozeInfinityScreen volledig op in het klassieke interieur. Daarnaast hangt het ultradunne (15mm) 8K beeldscherm als een parel aan de muur. 

WOONTIP

Kunststsukken, decoraties en schilderijen krijgen een ereplekop de 3D lambrisering. Gemaakt van smalle latten en geschilderd in dezelfde nachtblauwe kleur (Histor Yoga 8010-R70B) als de rest van de wanden.

De klassieke woonsfeer ontstaat met een basis in diep nachtblauw (Histor Yoga 8010-R70B) op alle wanden. Op een rond paneel is het fluweelzachte Skin behang toegepast in een goudgele krokodilprint (300560). Art Deco stijl wordt onderstreept door het ‘vintage walleffect’ van nieuwe gordijnstof Boston (kleur 01) van Loft 79; een dichte structuurstof met keuze uit 5 subtiele kleurstellingen uit de natuur. Op maat gemaakt via Home Fashion bij Eijerkamp Zutphen & Veenendaal.

Kijk ook voor meer wooninspiratie op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Moodboard: Trend Klassiek