DIY feestelijke tafelversiering

Accessoires
Versiering boven tafel
Versiering boven tafel (Foto: Karwei)

Aan de slag! Maak dit jaar je eigen feesttak en hang deze met versiering en verlichting boven de eettafel. Hang decoratie juist op, zodat iedereen ervan kan genieten! Bevestig de kersttak boven de eettafel aan het plafond en maak het kerstdiner heel bijzonder. Bekijk dit DIY-stappenplan en creëer je eigen kersttak – met eucalyptus - voor boven de eettafel. 

5 kersttakken - 1 bezemsteel- bindtouw/ijzerdraad - eucalyptus - kesrtverlichting op batterij- batterijen AA-schroeven met ogen - lint (kleur naar keuze)

1) Bind de kersttakken om de bezemsteel met bindtouw of dun ijzerdraad. Doe het tak voor tak zodat je een mooie verdeling krijgt.

2) Steek een aantal eucalyptustakken tussen de kersttakken, die je zonder draad vastzet.

3) Zet de kerstverlichting aan en drapeer de lampjes op de kersttakken. Zet het lampjessnoer uit en bevestig het snoer met dun draad aan de takken.

4) Draai 2 schroeven met ogen vast in de bovenkant aan de uiteindes van de bezemsteel. Knoop een lint of feestelijk touw vast aan iedere schroef. Knip deze nog niet op maat. Bepaal als laatste stap de lengte van de linten, zodat de kersttak precies hoog genoeg hangt boven de tafel.

5) Bepaal waar de schroeven (met ogen) in het plafond moeten komen met behulp van een meetlint. Zorg ervoor dat de kersttak precies boven de tafel hangt. Doe dit samen met iemand. Ook moeten de schroeven in het plafond dezelfde afstand van elkaar hebben als de schroeven in de bezemsteel. Zo hangen de linten straks loodrecht naar beneden. Teken de punten af met potlood. Draai de schroeven vervolgens in het plafond.

6) Hang de kersttak aan de schroeven in het plafond met de linten. Knip de linten om maat en knoop deze goed vast.

7) Versier de kersttak met kerstversieringen, zoals hangers, kralensnoeren en andere vrolijke items.

Vor meer DIY inspiratie kijk op karwei.nl of Kijk voor meer wooninspiratie ophttps://www.facebook.com/Rodi-Wonen-111163637391059