Hoe kom je door de was heen? 7 tips

Accessoires
Handig een wastoren!
Handig een wastoren! (Foto: Willem van Walderveen)

Voor veel mensen is wassen een van de meest frustrerende huishoudelijke klussen. Want net als je denkt dat de bodem van de wasmand in zicht komt, ligt er ineens weer een gigantische berg. 

1. Wasdag

Het klinkt misschien ouderwets, maar met vaste wasdagen zorg je voor regelmaat en een efficiëntere aanpak van de was. Je maakt wassen voor jezelf ook beter behapbaar op deze manier. Op de niet-wasdagen kijk je dan ook niet om naar die uitpuilende wasmand. 

2. Wassen doe je samen

Heb je een gezin? Dan is de was niet alleen jouw verantwoordelijkheid, maar ook die van je partner en oudere kinderen. En denk niet dat het helemaal in de soep loopt als niet jij, maar iemand anders de wasmachine of droger aanzet. Maak een lijst met tips voor het wassen, instructies voor het juiste programma en welke kleding wel of niet in de droger kan. Bang dat het toch verkeerd gaat met jouw favoriete jurkje? Dan doe je die gewoon zelf.

3. Alleen de wasmand

Maak je huisgenoten duidelijk dat je alleen wast wat in de wasmand ligt. Alle hopen vuile was in de slaapkamers van je pubers laat je lekker liggen.

4. Minder vaak in de was

Kijk eens kritisch naar wat er in de wasmand ligt. Sommige kledingstukken, zoals spijkerbroeken, worden er niet mooier op als ze vaak gewassen worden en kunnen prima meerdere keren gedragen worden. Even luchten na het dragen is dan echt voldoende.

5. Is het echt vuil?

Hoe vaak is je wasgoed nou echt vuil? Probeer eens de verkorte wasprogramma’s uit op je wasmachine, vaak zijn deze ook meer dan voldoende voor een frisse was. 

6. Meteen opvouwen

Vouw kleren die uit de droger komen meteen op. Zo hoef je maar zelden te strijken, want kreukels ontstaan juist als je de schone was op een hoop gooit. 

7. Sokkenmysterie

Sokken bij elkaar zoeken duurt meestal enorm lang, want vaak blijven ze achter in een broekspijp of dekbedovertrek. Stop stokken voortaan bij elkaar in een waszakje, of houd ze bij elkaar met een sokkenclip. 

Voor meer wooninspiratie kijk ook op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

bron: vtwonen.nl beeld: wastoren.nl