Flexibel wonen: modulaire meubels!

Huis
modulaire meubels: kies je bank.
modulaire meubels: kies je bank. (((Foto: sofacompany)))

Bij het Deense designmerk Sofacompany gingen er bijna dubbel zoveel (93%) modulaire sofa’s over de Nederlandse toonbank als je het vergelijkt met vorig jaar. Genoeg reden om deze modulaire en mooie meubels nog eens in het zonnetje te zetten. 

Het Deense designmerk Sofacompany maakte recent hun recordcijfers bekend. Een flexibel interieur blijkt dan ook de perfecte match met onze levensstijl anno 2020. Zo verhuizen we meer dan ooit en willen we ook de stijl en expressie van ons interieur blijven veranderen. Modulaire meubels lenen zich perfect voor makkelijke make-overs, maar zijn ook heel handig als je wat kleiner woont. Een compacte hoekbank of een U-vorm creëren, bepaalde modules verplaatsen of toevoegen: met deze flexibele pareltjes kan je eigenlijk alle kanten op. 

Check hieronder onze selectie en oordeel zelf welk modulair meesterwerkje een plek bij jou thuis verdient.

MEER ARMSLAG MET ELLIS

De zachte, afgeronde vormen van Ellis staan prachtig in contrast met de strakke metalen pootjes. Ellis is een echt modulair mirakel: dit manusje-van-alles stel je op als driezitter, hoekbank, chaise longue of als U-vormige sofa. De nieuwe verplaatsbare armleuning maakt het zelfs mogelijk om de sofa in elke richting uit te breiden. Baby op komst? Van vrijgezel tot nieuw samengesteld gezin? Of meer bank nodig om je grotere woning te vullen? Voor Ellis is het geen probleem. De sofa is bovendien een comfortabel als duurzaam dankzij het gebruik van HR-foam en nosag veren.

VINCENT VOOR EEN MODULAIRE METAMORFOSE

Het type Vincent in beige velours (Velour Matt Beige) past in een heerlijke ruime zitkamer,, maar net zo goed in een klein kantoor. Hij valt meteen op door zijn luxueuze en strakke look met een knipoog naar Italiaans design. Ondanks een robuuste uiterlijk, is Vincent een zachte bank met donzige kussens. De smalle en rechte pootjes in metaal zorgen voor een luchtige en moderne look. In deze modulaire sofa zit je wat lager en dieper dan de andere banken.

Voor meer wooninspiratie kijk ook op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

bron: vtwonen&designbeurs.nl