Fijner thuiswerken? 4 sfeervolle tips.

Huis
TIP1: Laat zonlicht en kleur elkaar versterken
TIP1: Laat zonlicht en kleur elkaar versterken (Foto: Luxaflex)

Om thuis lekker te kunnen werken en je deadlines te halen, heb je een werkplek nodig waar je je helemaal goed voelt. Vier tips voor een inspirerende plek die uitnodigt om aan de slag te gaan. 

1. Laat zonlicht en kleur elkaar versterken

Alle beetjes helpen als je meer licht in huis wilt, ook de juiste kleuren. Kleuren als wit, blauw, grijs of violet weerkaatsen licht en laten een ruimte groter lijken. Natuurlijke materialen als hout, linnen en canvas brengen warmte. Warme tinten absorberen juist licht en maken de ruimte optisch kleiner maar ook gezelliger. Lichte kozijnen en een lichte vensterbank helpen ook mee.

2. Creëer de perfecte lichtinval

Kies voor je home office een plek in huis waar veel zonlicht komt. Dit kun je doseren met een gordijn, horizontale of verticale jaloezieën, shades of andere zonwering om zo de perfecte lichtinval te creëren. Hiermee voorkom je ook dat de zon recht in je ogen schijnt of reflecteert op je beeldscherm. Met de nieuwe collectie Luxaflex Gordijnen regel je ook de temperatuur in huis. Zo is deze raambekleding ontworpen om in de zomer de warmte buiten te houden. “Als je aan Luxaflex denkt, denk  je  aan  alles  op  het  gebied  van raambekleding.  Het  assortiment  was  al heel groot, maar gordijnen ontbraken nog en wij merken dat hier veel vraag naar is. Alle  stoffen  van  de  gordijnencollectie  zijn  ook verkrijgbaar  als vouwgordijnen. De  combinatie  van  een  gordijn  en  bijpassend vouwgordijn   creëert   een   harmonieus   en   elegant   geheel   in   het   interieur.”

3. Houd het hoofd fris

Frisse lucht in huis geeft je energie en werklust. Zorg dat lucht door je huis kan stromen of ventileer extra door het raam open te zetten. Denk ook aan planten. Ze zuiveren de lucht, verhogen het zuurstofgehalte en hebben ook nog eens een rustgevend effect.

4. Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd. Werk af? Ruim het op. Laat je ook niet afleiden door een overvloed aan accessoires en stationery. Wat je niet elke dag nodig hebt, berg je op in dozen en manden.

Kijk voor meer inspiratie op www.luxaflex.nl

Kijk ook voor meer woonideeen op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

TIP2: Creeer perfecte lichtinval met combinatie van gordijn en vouwgordijn
Luxaflex presenteert nieuwe collectie gordijnen in 128 stoffen.