Slaapkamer omdopen tot hotelkamer

Huis
Creeer van je eigen hotelgevoel? Kies donkere kleuren.
Creeer van je eigen hotelgevoel? Kies donkere kleuren. ((Foto: vtwonen.nl))

Let er maar eens op als je de volgende keer in een hotelkamer slaapt. Vaak zijn ze perfect symmetrisch ingericht. Aan beide kanten hetzelfde nachtkastje met daarboven een nachtlampje op precies dezelfde hoogte. Probeer hier ook in je eigen slaapkamer op te letten als je hier het hotelgevoel wilt opwekken.

Want wie wil nou niet elke avond het gevoel hebben dat ‘ie zich in een luxe hotel bevindt? Goed nieuws: dat hotelgevoel kun jij gewoon zelf creëren.


Indeeltip:  symmetrie 

Stylingtip: luxe materialen 

Mix verschillende luxe materialen. Leg meerdere dekens en plaids over elkaar heen en creëer zo meerdere lagen. Het comfortabele vtwonen natural stone dekbedovertrek is een effen dekbedovertrek van stonewashed slubkatoen met grove structuur en een heel stoere uitstraling. het creëert een rustige sfeer je slaapkamer, wat je nachtrust ten goede komt.

Kleurtip: donkere kleuren 

Over het algemeen geven donkere kleuren een luxe en mysterieuze uitstraling aan een ruimte. Dit zie je dan ook vaak terug in het interieur van hotels. In de slaapkamer levert zo’n kleurenpalet dan ook dat echte ‘hotelgevoel’ op. Een typische hotelkamer heeft bijvoorbeeld donkerblauwe muren, in combinatie met cognac leren meubels of een donkere wand met verduisterende gordijnen in een warme kleur zoals bordeaux. Combineer warme met koele kleuren voor het mooiste effect. 

Sfeertip: geurkaars

Het fijne aan slapen in een hotel, is dat het fris is. Maar om nou zelf elke dag je bed te verschonen, is wellicht wat te veel van het goede. Koop in plaats daarvan een luxe geurkaars in je favoriete geur of zet geurstokjes op het nachtkastje. Dit zorgt ervoor dat de slaapkamer altijd lekker ruikt. Een pillow spray is ook een goede optie voor een fris gevoel.

Shop slaapkameritems…bij www.shop.vtwonen.nl

Kijk ook voor meer woonideeen op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Stylen met luxe materialen? Kies vtwonen natural stone dekbedovertrek