Style je verlichting

Accessoires
1 grote familie- combinatie van verschillende lampen.
1 grote familie- combinatie van verschillende lampen. (Foto: vtwonen.nl)

Stoffige plafonnières, kale peertjes aan een snoer en saaie vloerlampen die ooit zijn weggezet ‘omdat het handig was’: verlichting wordt vaak vergeten bij het inrichten van een huis. Zonde, want als het op sfeer aankomt zijn lampen de grootste gangmakers. Bovendien zijn ze mooier dan ooit, met prachtige vormen en gemaakt van rijke materialen. Met deze tips style je verlichting op z’n mooist.

Eén grote familie

Verlichting is broodnodig én prachtig boven een grote tafel, vooral een combinatie van verschillende lampen die afkomstig zijn uit dezelfde serie. Doordat er voor één kleur is gekozen, wordt het niet te druk. De goudkleurige wandlamp is niet alleen ideaal om de items op de plank in de spotlight te zetten, maar geeft ook schwung aan het serene wit.

XL-verlichting

Op zoek naar verlichting voor de slaapkamer? Een opvallende XL-bol van rijstpapier aan het plafond springt meteen in het oog en is dicht van vorm, om te voorkomen dat je vanuit bed direct in het licht kijkt. Voor het evenwicht hangen naast het bed ranke wandlampen die gericht licht geven. Het glanzende messing geeft ze een rijke uitstraling. De bureaulamp met porseleinen kap in de hoek schuin achter het bed zorgt juist weer voor zacht licht. Dit soort diffuus lichtdoorlatende materialen zijn helemaal van nu, denk ook aan opaalglas. Net als een markante stenen voet, van marmer tot travertin, die extra allure geeft.

Opfrisser

Een mooie wand- of plafondlamp met een trendy vorm geeft een ruimte die wel wat extra’s kan gebruiken direct een opfrisser. Glans wordt toegevoegd met een zeshoekige messing lamp. Een vleugje mysterie door het zachte schijnsel van een lamp van papier-maché. En met een lamp met albasten kap wordt de uitstraling direct chic. Zijn de snoeren van de verlichting een doorn in het oog? Werk ze weg achter kasten, schilderijlijsten en plinten of laat een gleuf frezen in de muur waar de draden in passen.

De kracht van led

Welke lampen draai je erin? Ledlampen zijn niet alleen de energiezuinigste keuze, ze hebben bovendien geen transformator nodig én kunnen gedimd worden. De perfecte sfeermakers dus.

Finishing touch

Van strijkijzersnoer met zigzagpatroon of pied-de-poule tot effen snoer in alle kleuren van de regenboog. Meer dan alleen de lamp laten sprankelen? Geef dan ook het snoer een glansrol (stoersnoer.nl).


Ontdek hier de nieuwe vtwonen collectie verlichting.

De kracht van LED.