Paasbrunch

Huis
Paasbrunch
Paasbrunch ((Foto: Bolia.com))

Een vrolijke voorjaarsbrunch met Pasen is favoriet bij vele Nederlanders. Alles mag: hartig en zoet door elkaar, gerechten allemaal tegelijk op tafel of in gangen geserveerd, en de kinderen snoepen makkelijk mee. Geef je eigen invulling aan de gerechten, maar ga voor een uitgebreide brunch met alles erop en eraan. 

Paasbrunch- DIY

1. Notenstol

Een notenstol is onlosmakelijk verbonden met het paasfeest. Deze smakelijke stol is rijkelijk gevuld met noten, rozijnen, amandelspijs. Kan jij proeven welke noten er allemaal in zitten? Tip: hieronder zie je wat je nóg meer met een paasstol kunt doen. Een bijzondere tosti maken, bijvoorbeeld.

2. Fruit en sappen

Tijdens een goede paasbrunch mogen de vitamientjes niet ontbreken. Zet daarom vers fruit op tafel. Ananas, papaya, blauwe bessen, kiwi, rabarber en pompelmoes zijn bijvoorbeeld in het seizoen en dus éxtra op smaak. Lekker als fruitsalade of in vorm van een vers sapje.

3. Afbakbroodjes

Kleinere broodjes betekent extra veel plek voor variatie met beleg! Het leuke hiervan is dat ze makkelijk te bewaren zijn en meerdere soorten op tafel kan zetten. Bruin, wit, spelt of glutenvrij: ze liggen allemaal in de schappen.

4. Brunch cocktails

Vrolijk Pasen? Met deze tip gaat dat vast en zeker lukken. Voor de echte uitpakkers onder ons kunnen brunchcocktails (bloody mary’s, mimosa’s) absoluut niet ontbreken. Kunnen natuurlijk ook alcoholvrij zijn. Net zo lekker! 

5. Eieren

Pasen en eieren zijn twee dingen die hand in hand gaan. Waarom eten we specifiek eieren tijdens Pasen? Waarschijnlijk omdat eieren staan voor vruchtbaarheid. Als we even terug gaar naar ‘vroeger’: eieren werden verstopt in de grond van akkers, zodat de akkers vruchtbaar zouden zijn. In de hoop op een vruchtbaar begin van de lente, natuurlijk. Wij vinden ze gewoon erg lekker. Daarom mag een gepocheerd ei, gekookt ei of een romige omelet niet ontbreken. Worden we blei van!

Paasbrunch- BOX 

1. Paasbox- Krat

Onze Paaskrat is gevuld met luxe brunchproducten + de ingrediënten voor 5 smaakvolle paasgerechtjes. Incl. leuk receptenboekje. Te bestellen via https://www.dekrat.nl/paaskrat-2021?actioncode=ttkrat

2. Paasbox- Familiebox

De Paasbox bestaat uit diverse ambachtelijke ontbijt/brunchproducten en de ingrediënten voor een aantal zoete en hartige brunchgerechten. Je ontvangt alle ingrediënten thuis om hier zelf een complete Paasbrunch mee klaar te maken. De gerechten zijn geschikt voor zowel jong als oud. Ze zijn makkelijk te bereiden en leuk om te maken! Te bestellen via: https://www.defamiliebox.nl/paasbox

Meer inspiratie nodig? Kijk op de Facebookpagina van Rodi Wonen!