Kleurtrend #1 in 2021 : EARTH

Huis
bron: Eigen Huis & Interieur
bron: Eigen Huis & Interieur ((Foto: fauteuil Pacha van Gubi. Kleed unfold Blush van Casuals))

AARDSE KLEUREN
De duurzaamheidstrend waait over naar het interieur.  Meer dan ooit zijn we doordrongen dat een verandering van levensstijl noodzakelijk is, dat we op zoek moeten gaan naar nieuwe manieren van produceren. We zullen ons steeds meer gaan afvragen over de oorsprong van materialen, hoe gezond ze zijn en hoe circulair. Ook van meubels willen we weten hoe ze geproduceerd worden. Dit alles heeft invloed op de vormgeving van onze interieurs. Zachte, organische vormen, ecologische materialen en ambachtelijke afwerkingen, patronen van bladeren of andere aardse elementen: de natuur dringt als het ware ons interieur binnen. Een van de grootste trends binnen die ecologische golf is vegan luxury. Veganisme beperkt zich tenslotte niet tot eten, maar is een complete levensstijl. Er zijn vegan influencers, vegan studentenverenigingen en zelfs datingapps voor vegans. Parallel met die evolutie zien we in de designwereld veel nieuwe vegan materialen opduiken. Vaak zijn dit alternatieven voor veelgebruikte dierlijke materialen, zoals leer en wol. Ontwerpers zetten in op materialen op basis van paddenstoelen, maar ook van appel, ananas en kokosnoot, die groeien door fermentatie en die leer voor meubelbekleding zullen vervangen. Zulke materialen worden nu doorontwikkeld om ze op termijn op industriële schaal te kunnen produceren.

TREND: EARTH

Deze trend groepeert vooral diepe tinten. Diepe tinten voor intimiteit. Net zoals donkere kleuren in de natuur zijn dit complexe kleurvarianten met veel ondertonen: Upcycled Olive is een koel donkerbruin met ondertonen van groen en grijs, terwijl Coffee Ground een warm donkerbruin met rode ondertonen is. Volcano Ash neigt dan weer naar donkerblauw. Die tinten worden aangevuld met twee lichtere kleuren die het palet verzachten en de mogelijkheid geven om te spelen met licht en donker.

De ronde, organische vorm van deze fauteuil wordt herhaald in het kleed. De velourstextuur van het tapijt keert terug in de wandbekleding. Niet alleen door verbanden te leggen tussen kleuren, maar ook tussen vormen en texturen ontstaat eenheid in een interieur. Fauteuil Pacha van Gubi. Kleed Unfold Blush van Casalis. Minerale muurafwerking Crustal van Stoopen & Meeûs. 

Meer inspiratie nodig? Kijk op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

bron: Eigen Huis & Interieur