In drie stappen gezonder en duurzamer slapen

Duurzaam
Een goede nachtrust begint met een duurzame slaapkamer.
Een goede nachtrust begint met een duurzame slaapkamer. (Foto: Unsplash)

Duurzaam oftewel ‘groen’ wonen wordt steeds belangrijker. Bij Rodi Wonen delen we elke donderdag een fijne duurzaamheidstip. Vandaag vertellen we hoe je in drie simpele stappen gezonder én duurzamer slaapt. 

Gemiddeld spendeer je zo’n vijftig uur per week in je slaapkamer. Deze ruimte zou dus een prettige en duurzame omgeving moeten zijn, waar jij helemaal tot rust komt. Nu is de slaapkamer misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij het woord ‘verduurzamen’. Toch kunnen hier nog veel stappen worden gezet. Dat doe je zo:

1. Investeer in een duurzaam dekbed

Voor het produceren van één dekbed wordt meer dan een kilo giftige stoffen gebruikt. Het is dan ook de moeite waard om te investeren in een duurzaam dekbed van biokatoen. Dit is gifvrij geproduceerd en gemaakt van natuurlijke materialen. Ook voor het hoofdkussen en het matras zijn ecologische alternatieven verkrijgbaar.

2. Let op voldoende zuurstof

Frisse lucht is een belangrijke voorwaarde voor een goede nachtrust. Te weinig zuurstof kan een benauwd gevoel geven. Tip: plaats luchtzuiverende planten in je kamer. Verschillende kamerplanten geven veel zuurstof en kunnen goed tegen weinig licht. Dit zijn onder andere de sansevieria, zaagcactus en aloë vera. 

3. Gebruik energiezuinige lampen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende energiezuinige lampen, waarvan LED lampen het duurzaamst zijn. Het beeld dat deze lampen alleen lelijk wit licht geven is achterhaald; tegenwoordig heb je LED verlichting in duizenden verschillende, mooie kleuren. Ontdek wat het beste bij jouw slaapkamer past.

Neem voor meer duurzame tips en wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!