Tips voor een kruidentuin in je keuken

Huis
De lekkerste gerechten maak je met verse kruiden.
De lekkerste gerechten maak je met verse kruiden. (Foto: Unsplash)

Met lekkere kruiden breng je jouw eten op smaak. Maar wist je dat je deze kruiden helemaal niet in de supermarkt hoeft te halen? Neem een kruidentuin in de keuken en je hebt alles bij de hand. Lekker makkelijk!

Van basilicum tot peterselie en van oregano tot tijm; geef de fijnste kruiden een plekje in je eigen kruidentuin. De keuken is daar een goede plek voor. Hier komt namelijk veel licht binnen. Verse kruiden smaken heerlijk in pasta’s, ovengerechten, salades en pizza’s. Daarnaast ruikt het verrukkelijk. 

Aan de slag

Je kunt de kruidenplantjes kant-en klaar kopen of zelf zaadjes planten. Tip: ga voor kruiden die vrij zijn van bestrijdingsmiddelen. Ga je aan de slag met een kruidentuin? Let dan hierop:

1. Het is heel belangrijk dat de kruiden genoeg licht krijgen. Zonder licht zullen ze het niet lang volhouden.

2. Niet alle kruiden hebben elke dag water nodig. Goede voorbereiding is het halve werk; verdiep je in de verschillende typen kruiden én hoe je deze het beste kunt verzorgen.

3. Zorg ervoor dat als je water geeft, dit altijd op kamertemperatuur is. Koud (kraan)water doet de kruiden bevriezen, waardoor ze afsterven.

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!