Híer moet je op letten als je een bad koopt

Huis
Geniet van het bad van je dromen.
Geniet van het bad van je dromen. (Foto: Adobe Stock)

Ben je op zoek naar een mooi, nieuw bad? Voordat je dit aanschaft is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Wij geven tips!

Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Bad kopen tips

Kijk als eerste naar de afmetingen van het bad. Hoeveel ruimte heeft de badkamer, en welk type bad past daarin? Wil je rechtop zitten, of languit ontspannen? De meeste Nederlanders kiezen voor een bad van 180 cm bij 80 cm. Let wel: dit is een bad voor één persoon. Houd je van romantisch samen badderen, dan is 190 cm bij 90 cm een goede keuze. 

Tekst gaat verder na de afbeelding


Bad kopen: tips

Kijk vervolgens naar het type bad. Wil je een inbouwbad, een halfvrijstaand bad of een vrijstaand bad? Om een goede beslissing te nemen is het belangrijk dat je de beschikbare ruimte voor ogen houdt. Waar komen de waterleidingen en de afvoer? Een standaard ligbad wordt tegen de wand geplaatst (vaak in de hoek). Dit is de meest handige én de meest voordelige optie. Een vrijstaand bad neemt meer ruimte in beslag. Daarnaast zijn de installatiekosten hoger. 

Tekst gaat verder na de afbeelding


Tips als je een bad koopt

De meeste baden zijn gemaakt van acryl. Dit is een hoogwaardige kunststof. Je krijgt dit materiaal makkelijk schoon, doordat vuil zich niet snel zal hechten. Je kunt ook kiezen voor Solid Surface, plaatstaal of quaryl. Solid Surface heeft een prachtige witte, satijnen look. Het materiaal is sterk én hygiënisch. Plaatstaal is hard, krasvast en duurzaam. Dit type bad gaat lekker lang mee en is ook nog eens volledig recyclebaar. Win, win! Quaryl is, net zoals plaatstaal, een duurzame keuze. Met dit materiaal worden de meest strakke, moderne baden gemaakt. Het is slipvast, stootvast en krasbestendig. 

Tekst gaat verder na de afbeelding


Bad kopen tips

Voor welk type bad ga jij?

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!