De mooiste historische gebouwen in Griekenland

Huis
Kalimera!
Kalimera! (Foto: Adobe Stock)

Architectuurliefhebbers opgelet! Ga je binnenkort op reis naar Griekenland? Dit land heeft veel schitterende historische gebouwen. Van Athene tot Corfu; deze historische gebouwen in Griekenland wil je niet missen!

Kerkyra in Corfu

Corfu is het noordelijkste Ionische eiland van Griekenland. De architectuur van dit groene eiland is prachtig. Breng dan ook zeker een bezoekje aan Kerkyra, de hoofdstad van Corfu. De gebouwen zijn typisch Venetiaans. Wandel door de romantische straatjes en dineer in een authentiek restaurantje. Napoleon kwam ook graag in Kerkyra; in 1797 kreeg hij Corfu in handen. 

Akropolis in Athene

Griekenland is niet voor niets een waar openluchtmuseum. Dat bewijst Akropolis, een berg in het midden van Athene. Akropolis betekent letterlijk 'het hoogste gedeelte van de stad'. Hier staan bewonderingswaardige historische tempels. Elke tempel is gewijd aan een Griekse god, zoals de godin Athene. Ben je eenmaal op locatie, vergeet dan niet de tempels Parthenon, Erechteion en Propylaeën te bezoeken. 

Kloosters van Meteora

Eén van de meest unieke historische gebouwen? Dat zijn de kloosters van Meteora, in de regio Thessalie; gebouwd in de 14e eeuw. Meteora staat op de lijst van UNESCO werelderfgoederen. De kloosters staan bovenop grote, steile rotsen en kijken uit over de vallei. Leuk weetje: een bekende James Bond-film, For Your Eyes Only, is hier gefilmd! De kloosters zijn overigens nog steeds in gebruik voor meditatie en gebed. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!