Woontrend: countrystyle

Huis
Sfeervol, nostalgisch en rustiek!
Sfeervol, nostalgisch en rustiek! (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: let’s go to the country!

Ontdek de country woonstijl! Sfeervol, nostalgisch en bovenal: rustiek. De kernelementen? Hout (hoe meer, hoe beter), vintage items en ruitpatronen.
Countrystyle is geïnspireerd op de woontrend cottagecore. Deze simplistische interieurstijl combineert elementen van het platteland met een beetje glamour. Denk aan verguld bestek, elegant bargerei en vintage patronen.

American, French & English Country

Countrystyle hoeft niet per se een Amerikaanse uitstraling te hebben. French Country en English Country zijn ook razend populair. De chique French Country onderscheidt zich door het grote contrast tussen kleuren, printjes en texturen. De trendkleuren zijn okergeel, kastanjebruin, kobaltblauw en donkergroen. Maak het geheel af met weideprints en speelse borduursels. English Country is wat speelser en verfijnder. Prachtige sofa’s, gedetailleerde patronen, bloemversieringen, wandplanken, houten meubels en kanten raambekleding mogen niet in dit interieur ontbreken. De trendkleuren zijn pastelblauw, groen en roze. Nieuwsgierig? Wij geven wooninspiratie!

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!