Woontrend: de gietvloer

Huis
De voor- en nadelen van de gietvloer op een rijtje!
De voor- en nadelen van de gietvloer op een rijtje! (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: is de gietvloer wat voor jou?  

Vergeet laminaat of vloerbedekking: de gietvloer is helemaal on trend. De gietvloer is gemaakt van kunststof, maar lijkt op beton. Deze associatie wordt gemaakt doordat beide vloeren een kenmerkende grijze kleur én strakke uitstraling hebben. 

Voordelen van de gietvloer

De gietvloer heeft vele voordelen. Naast de tijdloze look heeft het een strakke afwerking, gaat het lekker lang mee (minstens twintig jaar), kun je het makkelijk schoonhouden én is het slijtvast. Ook niet onbelangrijk: de gietvloer is vochtwerend, duurzaam en bruikbaar voor vloerverwarming. Je hoeft overigens niet voor grijs te kiezen, want de gietvloer is verkrijgbaar in verschillende schitterende kleuren en afwerkingen. 


Hoe wordt de gietvloer gelegd?

De gietvloer wordt gelegd door een specialist, waarbij er meerdere vloeibare kunststoflagen over elkaar worden gegoten. Voor een zo mooi mogelijk resultaat moet de ondervloer volledig egaal worden gemaakt. Dit proces neemt zo’n drie tot vijf dagen in beslag. Daarna moet de vloer nog drogen en afgewerkt worden. Het duurt zo’n anderhalve week voordat je er gebruik van kunt maken. Houd daar dus rekening mee! 

Nadelen van de gietvloer

De gietvloer heeft ook een paar nadelen. Ten eerste is het een flinke uitgave. Maar: hoe meer aantal m² je laat leggen, hoe goedkoper het wordt. De prijs is ook afhankelijk van de gekozen kleur, de staat van de ondervloer en het soort gietvloer. Nog een nadeel: de vloer is lastig te verwijderen, dempt geen geluid (in tegenstelling tot een PU-gietvloer) én is wegens de hardheid minder geschikt voor de kinderen. Houd er ook rekening mee dat een gietvloer niet zomaar in een huurhuis mag worden gelegd. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!