Je huis een goedkope make-over geven? Volg onderstaande tips!

Huis
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Wil je je huis een nieuwe uitstraling geven, maar weet je niet hoe? Lees dan gauw verder. In dit artikel lees je dat een make-over niet duur hoeft te zijn en dat je met een paar kleine veranderingen of aanpassingen in je huis al een compleet nieuwe look kunt creëren. Dat scheelt je niet alleen veel geld, maar ook een hoop tijd. Dus, waar wacht je nog op?

Maak je huis persoonlijk

Vaak koop je bij de inrichting van je huis een paar standaard items: een poster of schilderij kunnen natuurlijk leuk staan, maar je huis wordt persoonlijker wanneer je leuke foto’s laat afdrukken en deze bijvoorbeeld op de muur hangt of in mooie fotolijstjes verspreid door de kamer zet. Door deze persoonlijke items krijgt je woning dat sfeervolle gevoel waardoor je je helemaal thuis voelt in je eigen woning! 

Zorg voor sfeervolle verlichting

Daarnaast doet licht ook veel met de sfeer in je huis. Wanneer je altijd in felle lampen zit, zul je merken dat dat niet gezellig overkomt. Felle lampen nodigen niet uit om lekker een boek te gaan lezen of ontspannen een spelletje te spelen. Kies daarom voor verschillende schemerlampen, die je afwisselt met een mooie leeslamp of met gezellige kaarsen. Het voordeel van kaarsjes is bovendien dat je ze overal in kamer kunt neerzetten: op tafel, op een plank of juist in de kast. Zo kun je spelen met de plek waar de verlichting vandaan komt. 

Kleuren

Ook een verschil in kleur kan je woning er heel anders uit doen laten zien. Schilder bijvoorbeeld (een deel van) je muur, of schilder bepaalde meubels eens in een ander kleur. Warme kleuren zoals rood, bruin en crème, zorgen voor een sfeervol interieur. Wil je liever een kalmere uitstraling? Kies dan voor kleuren als grijs, blauw en zwart. Dat geldt voor je hele huis, dus bijvoorbeeld voor je wanden, maar ook voor andere elementen van je interieur.

Accessoires

Ook nieuwe accessoires in je woning kunnen voor dat make-over-gevoel zorgen. Koop bijvoorbeeld eens nieuwe kussentjes voor op je bank of stoelen, of koop een mooi vintage vloerkleed. Deze kleden zijn er in allerlei kleuren en verschillende maten, en elke kleed zorgt weer voor een andere sfeer in je huis. Ook een schapenvacht of woonaccessoires kunnen je kamer sfeervol en gezellig maken.

Planten

De laatste tip is om planten in je huis te halen. Planten en bloemen zijn tegenwoordig eigenlijk niet meer uit je interieur weg te denken. Naast dat planten ontzettend sfeervol staan, zorgen ze ook voor een beter klimaat in je huis, geven ze rust en verlagen ze stress. Wissel grote en hoge planten af met kleine plantjes en verse bloemen, en je zult merken dat je huis er meteen anders uitziet!

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)