Ontdek welke raamdecoratie bij jouw huis past

Accessoires
Van plissé gordijnen tot inbetweens: wij hebben alle soorten raamdecoratie op een rijtje gezet!
Van plissé gordijnen tot inbetweens: wij hebben alle soorten raamdecoratie op een rijtje gezet! (Foto: Adobe Stock)

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van het interieur. Welke soorten raamdecoratie zijn er, en wat past bij jouw huis? Wij geven tips!

Wij hebben alle soorten raamdecoratie op een rijtje gezet: 

1. Gordijnen

Het gordijn is een geliefde klassieker. Logisch, want dit type raamdecoratie is verkrijgbaar in eindeloos veel stoffen en patronen. Prachtig voor in de slaapkamer. Check bijvoorbeeld deze mooie velours gordijnen van Roobol! Wil je jouw huis graag verduurzamen? In de meeste woonwinkels zijn mooie gordijnen verkrijgbaar die geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en planeet. 

2. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn bij veel interieurliefhebbers populair. Logisch, want je kunt namelijk zelf bepalen hoeveel licht je naar binnen laat. Ga je voor verduisterend, transparant of lichtdoorlatend? Tip: deze gouden duo rolgordijnen van Tuiss Raamdecoratie. Hierdoor kun je spelen met licht! Rolgordijnen van hoge kwaliteit bamboe zijn een aanrader als je liever de duurzame weg inslaat. Dit is o.a. verkrijgbaar bij Trisq

3. Inbetween gordijnen

De naam zegt het al: inbetween gordijnen zijn een combinatie tussen een vitrage en overgordijn. Ideaal als je graag wilt spelen met licht! Check bijvoorbeeld deze zwarte inbetweens van Echtgordijn. Een eyecatcher in de woon- of slaapkamer. Door ze aan te schaffen in een bruinrode kleur, ben je helemaal klaar voor de herfst!

4. Plissé gordijnen

Ga je graag voor een unieke look? Dan zijn plissé rolgordijnen geschikt voor jou! ‘Plisse’ betekent ‘geplooid’ in het Frans. De plooien in de stof creëren een mooi, speels harmonica-effect. Je kunt een plissé gordijn helemaal uitvouwen om het raam volledig te bedekken. Heb je liever veel licht in huis? Vouw het plissé gordijn dan strak op. Tip: deze mooie Duette Shades van SUNWAY.


5. Vouwgordijnen

Een vouwgordijn staat prachtig in de keuken. Dit wordt ook wel een ‘optrekgordijn’ genoemd, omdat je het systeem makkelijk op kunt trekken of kunt laten zakken. Vouwgordijnen zijn, net als rolgordijnen, verkrijgbaar met afstandsbediening. Ontdek bijvoorbeeld deze elegante vouwgordijnen van Luxaflex!

6. Lamellen/jaloezieën

Ben je gek op een modern interieur? Ga dan voor lamellen of jaloezieën! Lamellen is verticale raambekleding, bestaande uit ‘latjes’ van pvc, aluminium of stof. Praktisch, tijdloos en verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes. Jaloezieën noemen we ook wel ‘horizontale lamellen’. Een groot verschil met lamellen is dat jaloezieën verkrijgbaar zijn in hout én op maat kunnen worden gemaakt. Check bijvoorbeeld deze houten jaloezieën van Ilumio. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!