Woontrend: stalen deuren

Huis
Stalen deuren passen perfect in een urban interieur.
Stalen deuren passen perfect in een urban interieur. (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: geef jouw huis een unieke look met stalen deuren!

Om stalen deuren kunnen we niet meer heen. Het is een eyecatcher in élk interieur! 

Geschiedenis stalen deur

Waar de stalen deur vroeger puur praktisch was (en ook niet onbelangrijk: brandwerend), is het vandaag de dag een esthetische toevoeging aan het interieur. Logisch, want stalen deuren staan prachtig in een minimalistisch interieur en passen daarnaast perfect bij de urban woonstijl (waar we eerder al over schreven)!

Stalen deur in kleur

Stalen deuren met glas zijn ook geliefd omdat ze lichtdoorlatend zijn. Hierdoor oogt je woning lekker opgeruimd en overzichtelijk. Helemaal in de stijl van feng shui! Ga je voor een stalen deur? Dit hoeft lang niet altijd zwart te zijn. Kleur geeft namelijk meer speling aan het interieur, en staat ook chiquer. Denk aan koper, brons, wit, donkergroen en donkerblauw. Daarnaast worden de profieler steeds smaller gemaakt, zodat de deur uit nóg meer glas bestaat. 

Interesse? Je kunt een stalen deur op maat laten maken. Wij hebben een paar aanbieders op een rijtje gezet: TWIN DOORS, Stalen-deur.nu, De Rooy Steel Doors en StalenDeurenHuys.

Nieuwsgierig welk type stalen deur in jouw interieur past? Wij geven inspiratie!

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!