Duurzaam wonen in een camper

Duurzaam
Voor een camper hoef je geen dure hypotheek te betalen.
Voor een camper hoef je geen dure hypotheek te betalen. (Foto: Adobe Stock)

Duurzaam oftewel ‘groen’ wonen wordt steeds belangrijker. Bij Rodi Wonen delen we elke donderdag een fijne duurzaamheidstip. Deze keer: zó woon je duurzaam in een camper! 

Lang leve de vrijheid! Want als je in een camper woont, dan ben je verzekerd van vrijheid. Mocht je nu denken: ‘waarom zou ik in hemelsnaam in een camper willen wonen’? Er zijn veel voordelen. Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Goedkope woonvorm

Door de krapte op de woningmarkt ontstaan er veel nieuwe, circulaire woonvormen. Vooral voor starters kunnen alternatieve woonvormen interessant zijn. Voor een camper hoef je namelijk geen dure hypotheek te betalen. De aanschaf en inrichting zijn de grootste investeringen. De rest van je geld kun je gebruiken om te sparen of voor andere investeringen.


Locatie-onafhankelijk wonen

Wonen in een camper betekent dat je locatie-onafhankelijk bent. Je kunt de camper uiteraard niet overal neerzetten, maar er zijn wel veel mogelijkheden om ‘m te verplaatsen; of je nu graag aan de Zeeuwse kust zit of aan de rand van Amsterdam. In de zomermaanden kun je aan de kust zitten, of lekker door Europa trekken. Hoe fijn is dat? Door de technologische mogelijkheden is het ook nog eens mogelijk om locatie-onafhankelijk te werken. 

Unieke inrichting

Een alternatieve woonvorm vraagt om een uniek interieur. Ga bijvoorbeeld voor de urban woonstijl, de retro woonstijl of de geometrische woonstijl. Verfraai de inrichting me duurzame meubels, of ga juist voor ronde vormen. Laat je inspireren!

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!