Heerlijk herfstrecept: pompoentaart

Accessoires
Laat je verleiden door de spicy smaak van de pompoentaart!
Laat je verleiden door de spicy smaak van de pompoentaart! (Foto: Adobe Stock)

Op zoek naar hét lekkerste recept voor de herfst? Maak een pompoentaart! De pompoentaart (oftewel: pumpkin pie) is onmisbaar tijdens een gezellige borrel met vrienden of een high tea met de familie. Deze taart is heerlijk zoet en spicy. Combineer het met een stevige espresso voor die perfecte bite

Het recept voor de pumpkin pie komt uit Amerika en wordt daar vooral in de herfst en winter gegeten. De taart wordt gevuld met een kruidig mengsel van gember, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en piment. 

De pompoentaart is niet alleen lekker, maar ook snel klaargemaakt! Lees snel verder voor het recept. 

Wat heb je nodig?

- 4 eieren
- 650 gr pompoenblokjes
- 200 gr basterdsuiker
- 240 ml slagroom
- Taartdeeg (1 rol)
- 2 tl kaneel
- 2 tl nootmuskaat
- 1 el vanille-extract
- 1 el gemberpoeder
- Springvorm

Aan de slag! Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de pompoenblokjes in een pan met water en kook ze in 10 minuten gaar. Giet dit af en pureer de pompoenblokjes zodat er een gladde massa ontstaat. 

Tijd om te mixen! Doe eerst de eieren en het suiker in een grote kom. Klop dit tot een luchtig geheel. Voeg daarna de slagroom, het kaneel, de gepureerde pompoen, nootmuskaat, vanille-extract en gemberpoeder toe. Meng dit goed. 

Pak vervolgens een stukje boter en vet de springvorm goed in. Bedek de bodem met het taartdeeg en verdeel de vulling over de bodem. Bak de taart in de oven; dit duurt zo’n 35 minuten. Voilà! Tijd om te genieten van jouw zelfgemaakte pompoentaart. Tip: laat ‘m eerst goed afkoelen.

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!