Een duurzame look met de moswand

Tuin
Heb jij de moswand al gespot?
Heb jij de moswand al gespot? (Foto: Adobe Stock)

Heb jij de moswand al gespot? Deze trend is steeds vaker terug te zien in de Nederlandse huiskamer. Benieuwd welk type moswand het beste bij jouw interieur past? Wij geven tips!

De moswand: je hebt ‘m ongetwijfeld al eens gespot. Een moswand is een oppervlakte voorzien van mos, dat bevestigd wordt op een houten plaat. Je kunt ‘m overal ophangen: in je woonkamer, slaapkamer of in de tuin. Een moswand is ook te vinden in hippe restaurants en bedrijfsruimtes. Logisch, want de moswand komt in verschillende groottes én verschillende vormen. Denk aan de moswand in de vorm van een wereldkaart.

Een moswand kiezen

Er zijn verschillende soorten mos die terugkomen in een moswand, waaronder platmos, rendiermos en bolmos. Alle drie zijn geschikt voor een prachtige duurzame look. Kortom: een échte eyecatcher in jouw interieur! 

Voordelen moswand

Een duurzame look is overigens niet het enige voordeel van de moswand. Zo heeft mos heeft bijna geen onderhoud én weinig daglicht nodig. Daarnaast is het mos 100% natuurlijk, heeft het een isolerende werking en verbetert het de akoestiek van je woonkamer. Win-win!

Je hoeft ook niet bang te zijn voor vieze beestjes, zoals pissebedden. Het mos wordt namelijk goed bewerkt, voordat het in jouw huiskamer komt te staan. Met plantaardige middelen wordt het mos insect-onvriendelijk, brandvertragend en vuilafstotend gemaakt. 


Onderhoud moswand

Hoe onderhoud je de moswand? Ten eerste is het belangrijk dat je een luchtvochtigheid hebt van minimaal veertig procent. Check dit dus van tevoren! Het mos kan namelijk uitdrogen door een te lage luchtvochtigheid.

Nieuwsgierig naar de mooiste moswanden? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Wil je eerst kijken of een moswand wel bij jouw interieur past? Begin dan met dit leuke schilderij van Goodstore! Je shopt ‘m hier

Pak je graag uit? Dan is deze moswand in de vorm van een wereldkaart écht wat voor jou. Gemaakt van bolmos en platmos. Je shopt ‘m hier

Ga je het liefst voor die exotische look? Verfraai je interieur dan met een moskader: een moswand in de vorm van een cirkel. Mooi in het toilet of in de slaap- of woonkamer! Je shopt ‘m hier

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!