Heerlijk herfstrecept: pompoenburger met hazelnoot

Accessoires
Perfect om te serveren tijdens een gezellige borrel.
Perfect om te serveren tijdens een gezellige borrel. (Foto: Adobe Stock)

Op zoek naar hét lekkerste recept voor de herfst? Maak een pompoenburger met hazelnoten en aioli! Perfect om te serveren tijdens een gezellige borrel met vrienden, of een diner met het gezin. 

De pompoen is niet alleen een eyecatcher in je tuin: deze vrucht smaakt óók ontzettend lekker in gerechten. Des te meer reden om een pompoenburger met hazelnoten en aioli te maken! Wij geven je het recept.

Pompoenburger met hazelnoot maken

Wat heb je nodig?

- 550 gr pompoen
- 2 eieren
- 20 gr hazelnoten
- Verse koriander
- 4 sneetjes volkorenbrood
- Olijfolie (2 el)
- 4 Hamburgerbroodjes
- Tomaat, (rode) ui, komkommer, sla
- Rasp
- Kruidenzout
- Aioli

Aan de slag! Begin met het schillen van de pompoen. Halveer ‘m en verwijder de pitten. Snijd de pompoen vervolgens in schijven en rasp de pompoen met een grove rasp. Doe dit in een kom. Start tegelijkertijd met het roosteren van de hazelnoten in een koekenpan. Doe dit op middelhoog vuur. Zijn de hazelnoten mooi bruin? Hak ze dan in kleine stukjes. 

Snufje zout en koriander

Pak het volkorenbrood en verkruimel dit. Doe dit, samen met de stukjes hazelnoot, in de kom met de pompoenrasp. Voeg hier vervolgens een eetlepel zout en koriander aan toe, evenals de eieren. Tijd om te mengen! Zodra het mengsel er goed uitziet, kun je dit in de koelkast laten rusten. Dit duurt zo’n 30 minuten.

Goudbruin bakken

Als het halfuur om is, kun je het pompoenmengsel verdelen in verschillende ‘ballen’, om ze tot burgers te kneden. Bak ze op een middelhoog vuur in de koekenpan totdat ze mooi goudbruin zijn. Snijd ondertussen de tomaat, ui, olijf en komkommer. Dit wordt, samen met de sla, de rauwkost. Beleg de hamburgerbroodjes hiermee. Plaats vervolgens de pompoenburger op het broodje. Serveer met aioli en een lekker plakje jongbelegen kaas. Je kunt de burger nog iets pittiger maken met een beetje peper. Eet smakelijk!

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!