Ontdek de visgraat vloer

Accessoires
De visgraat vloer is trending!
De visgraat vloer is trending! (Foto: Adobe Stock)

Ben je dat saaie tapijt zat? Ontdek de visgraat vloer! Een échte eyecatcher in jouw interieur.

De visgraat vloer is trending in de wereld van interieurdesign. Je ziet dit type vloer dan ook in héél wat woningen voorbijkomen. Logisch, want het creëert een chique én speelse uitstraling! De visgraat vloer past bijvoorbeeld perfect bij de country woonstijl en de industriële woonstijl, waar we al eerder over schreven.

Hoe ziet een visgraat vloer eruit?

De naam verklapt het al, maar bij een visgraat vloer worden de planken trapsgewijs over elkaar heen gelegd, in een hoek van 90 graden. Hierdoor ontstaat er een doorlopende ‘visgraat’. Wauw!


Onderhoud visgraat vloer

De visgraat vloer kan gelegd worden met duurzaam hout, PVC, laminaat en vinyl. Vraag jezelf af welk materiaal het beste bij jouw woning past. Een klassiek houten visgraat vloer gaat lekker lang mee als je ‘m goed onderhoudt. De toplaag is slijtvast. 

Wanneer er slijtageplekken ontstaan, is het handig om de vloer opnieuw schuren én af te werken met olie. Een visgraat vloer van laminaat in plaats van hout? Dit is ook mogelijk én heeft verschillende voordelen. Het is niet alleen betaalbaar, maar ook makkelijk te onderhouden. Een regelmatige stofzuigbeurt en een sopje zijn genoeg.

Visgraat vloer laten leggen

Onthoud dat het leggen van een visgraat vloer veel tijd kost. Gelukkig zet je de planken met een clickverbinding redelijk eenvoudig in elkaar, mits je wat ervaring hebt. Onze tip: laat de vloer leggen door een professional. Zo weet je zeker dat het resultaat mooi is én je er lekker lang plezier van hebt!

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!