Duurzaam schoonmaken: 5 tips

Duurzaam
Heb jij duurzame schoonmaakmiddelen al ontdekt?
Heb jij duurzame schoonmaakmiddelen al ontdekt? (Foto: Adobe Stock)

Duurzaam oftewel ‘groen’ wonen wordt steeds belangrijker. Bij Rodi Wonen delen we elke donderdag een fijne duurzaamheidstip. Deze keer geven we 5 tips voor duurzaam schoonmaken!

De duurzame trend zet zich steeds verder door. Zo heb je niet alleen heerlijke duurzame verzorgingsproducten voor in de badkamer, maar ook duurzame schoonmaakmiddelen. Minder plastic, meer natuurlijke ingrediënten. Fijn!

 Duurzaam schoonmaken: 5 tips

1. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen van plastic. Lekker boenen wordt een stúk leuker met ecologische middelen. Duurzame schoonmaakmiddelen kopen? Ontdek bijvoorbeeld SophieGreen: natuurlijke ingrediënten, 99,9% biologisch afbreekbaar en dierproefvrij. Merken zoals Oceansaver, Klok, HappySoaps en Marcel’s GREENSOAP verkopen ook natuurlijke schoonmaakmiddelen. De verpakkingen zijn vaak gemaakt van gerecycled plastic. 

2. Ga je liever voor simpele middeltjes? Groene zeep, natuurazijn en baking soda werken minstens net zo goed. Veilig in gebruik, niet schadelijk voor het milieu én het zorgt voor een blinkend schoon resultaat. Plus: het is nog goedkoop ook!

3.  Ventileren is belangrijk om toxische stoffen in je huis te laten verdwijnen. Niet alleen duurzaam, maar ook goed voor je eigen gezondheid. Kortom: zet lekker die roosters en ramen open, zodat het kan luchten. Doe dit ook in de winter. Sluit het raam op tijd om te voorkomen dat het fris wordt. 

4. Vervang kunstmatige luchtverfrissers voor een natuurlijke variant. Bloemen in huis zorgen sowieso al voor een heerlijke geur. Water en etherische olie doen het ook goed. Frisse buitenlucht doet wonderen om muffe geurtjes te laten verdwijnen.

5. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel; dat is zonde. Bij geconcentreerde schoonmaakproducten kom je met een klein beetje een héél eind.

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!