Het verschil tussen een jacuzzi, whirlpool en hottub

Accessoires
Wat is het verschil tussen een jacuzzi, whirlpool en hottub?
Wat is het verschil tussen een jacuzzi, whirlpool en hottub? (Foto: Adobe Stock)

Wat is het verschil tussen een jacuzzi, whirlpool en hottub? Wij leggen het uit!

Zin om heerlijk te ontspannen in je eigen huis? Dit kan in een jacuzzi: een verwarmd bubbelbad (meestal rond de 38°C) voor meerdere personen. Een jacuzzi wordt - omdat het groter is dan een standaard bubbelbad - meestal buiten neergezet. De lucht die onderin door het bad wordt gepompt, zorgt voor die échte spa-ervaring. Hmmm!

Whirlpool

Zin om een wellnessruimte in je eigen huis te creëren? Ontdek de whirlpool! Dit is een warm spabad met massagestralen. De whirlpool zie je vaak terug in de badkamer en is verkrijgbaar in verschillende formaten; van 2 tot 8 personen. De speciale waterpompen creëren een soort waterkolk terwijl je zit. Goed voor de doorbloeding én lekker ontspannend voor de spieren!


Hottub

Een hottub is een buitenbad, wat verwarmd wordt met een in- of externe kachel. Houtgestookte hottubs komen oorspronkelijk uit Scandinavië en zijn momenteel erg populair. Je kunt de hottub verwarmen met een houtkachel, via gas of op elektrische wijze. Een houtgestookte hottub is erg sfeervol, maar vergt veel onderhoud. Gelukkig zijn er ook modellen van kunststof. Je kunt zelfs kiezen voor een opblaasbare hottub. Handig!

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!