Woontrend: hamam badkamer

Huis
Leuk weetje: ‘hamam’ betekent in het Arabisch ´verspreider van warmte'.
Leuk weetje: ‘hamam’ betekent in het Arabisch ´verspreider van warmte'. (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: geef de badkamer een mediterraanse hamam make-over!

Zin om even he-le-maal te ontspannen? Tover de badkamer om tot een hamam spa en creëer dat échte wellness gevoel in huis! Of je nu een kleine badkamer hebt, of een hele grote: met deze simpele tips kom je een heel eind.

Oosprong van de hamam

Leuk weetje: ‘hamam’ betekent in het Arabisch ´verspreider van warmte’. De eerste hamams komen uit Arabië. Deze weldadige badcultuur werd pas écht bekend in de Romeinse tijd. Stoom is bij de hamam erg belangrijk. De luchtvochtigheid van een hamam is dan ook vrij hoog; de temperatuur is gemiddeld 45 tot 54 graden. 

De stijl van een hamam badkamer is een combinatie tussen de Oosterse en Arabische look. Zo kun je de badkamer stylen met Marokkaanse tegels, natuursteen, een mooi Oosters tapijt, veel planten en gouden accessoires. Hoe meer kleur, hoe beter! Mozaïek is de laatste tijd erg populair. Ook handig: tegelstickers in Mediterraanse stijl. Net zo mooi, en het kost minder werk!

Hamam badkamer: dit heb je nodig

- Simpele meubels vormen de basis
- Ontspannende geuren zijn belangrijk. Verrijk de badkamer met etherische oliën, geurstokjes en rozenblaadjes. Hmmm...
- Een nostalgische hamam kraan maakt het geheel af



Inspiratie nodig? Lees snel verder!

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!