Activiteitenoverzicht 't Praethuys

Nieuws

Woensdag 2 januari 10.00 tot 12.00 uur: Speksteen bewerken. Creatief en ontspannend bezig zijn, is een van de speerpunten van ‘t Praethuys. Bovendien is vormgeven aan een stuk speksteen heel dankbaar en leuk werk.
Woensdag 2 januari 14.45 tot 16.15 uur: Kidsclub Pardoes. Pardoes is voor kinderen (6-12 jaar). Als je moeder, vader of een ander familielid kanker heeft, kan je daar heel verdrietig of zelfs boos over zijn. Bij 't Praethuys kan je dan bij kidsclub Pardoes je gevoelens delen. Of gewoon lekker ontspannen met spelletjes en knutselen.
Donderdagavond 3 januari is het de avond voor de nabestaanden. Heeft u uw partner aan kanker verloren en wilt u graag horen hoe anderen die hetzelfde hebben meegemaakt hiermee omgaan? Kom dan op die donderdagavond van 19.30 - 21.30 uur naar ’t Praethuys. Na afloop wordt er onder het genot van een drankje nog even nagepraat.
Maandagavond 7 januari is er van 19.30 tot 21.00 uur zingen. Even niet met kanker bezig zijn, maar gewoon ontspannen en je hoofd leegmaken. Laat je stem horen en geniet van het samenzijn.
Dinsdag 8 januari, 10.30 tot 12.00 uur: Prostaatkankergroep. Deze groep is bedoeld voor mensen met prostaatkanker én hun naasten.
Prostaatkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker; het betreft zo’n 10% van alle diagnoses. Dat wil dus zeggen dat er veel lotgenoten zijn. En allen hebben te maken met de bekende gevolgen, zowel medisch als emotioneel, seksueel als sociaal. Het is dan heel goed en soms zelfs geruststellend om te horen hoe medepatiënten daarmee omgaan.
Het is één van de redenen dat ’t Praethuys heeft besloten de lotgenotengroep nadrukkelijk ook open te stellen voor de partners van patiënten. “Zij blijken vaak wel in staat het gesprek op gang te brengen.”