Onvoorstelbaar en ongekend jazz-concert in De Brouwerij

Nieuws
Jazz-concert in de Brouwerij. (Foto: aangeleverd).
Jazz-concert in de Brouwerij. (Foto: aangeleverd). rodi.nl

ALKMAAR - Op 4 januari ontmoeten Han Buhrs, Nora Mulder en Wilbert de Joode elkaar op het podium in De Brouwerij (locatie: Koekenbier). Hun samenspel is zo uniek dat het zich niet in woorden laat vangen. Onvoorspelbaar, uniek en ongekend zijn de woorden die het beste passen bij de muziek die zij maken. Het is alweer het derde concert in de reeks van vijf, die De Brouwerij samen met SBS Jazz organiseert. Aanvang: 20.30 uur.
De muzikanten zijn gewend in wisselende samenstelling met elkaar te spelen. Han Buhrs is vocalist en componist. Door zijn hardnekkige gebrek aan stilistische eenduidigheid duikt hij in alle uithoeken van de muziek op. Hij speelde met mening muzikant uit de jazz- en improvisatiescene, met rockmusici en met (hedendaagse) classici. Hij schrijft doorgaans zijn teksten zelf en verzint daar muziek en/of geluid omheen. Han Buhrs speelde in december 2013 voor het eerst samen met Nora Mulder en Wilbert de Joode in het Bimhuis te Amsterdam.

Indrukwekkend

Nora Mulder bespeelt tijdens het jazzconcert in De Brouwerij de piano. De lijst van ensembles, orkesten en artiesten, waarmee ze werkte is lang en indrukwekkend en varieert van Willem Breuker, Yannis Kyriakides, Alvin Lucier, Misha Mengelberg en Dick Raaijmakers tot Asko|Schoenberg, Barton Workshop en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Niet alleen werkt pianist Mulder samen met musici, maar ook en met acteurs, dansers, beeldend kunstenaars, dichters, filosofen en chef-koks. Nora Mulder speelde samen met contrabassist Wilbert de Joode in Corkestra.
Passie

Wilbert de Joode speelt contrabas sinds 1982. Hij is autodidact en ontwikkelde een zeer persoonlijke speelwijze en visie binnen de geïmproviseerde en gecomponeerde muziek. Kenmerken van zijn spel zijn: openheid, initiatief, inbreng, passie, focus en een fabelachtige pizzicato- en strijktechniek. Wilbert de Joode is momenteel een van de meest actieve en eigenzinnige bassisten binnen de Europese geïmproviseerde muziek. Kaarten (€ 7,50) zijn een uur voor aanvang, vanaf 19.30 uur, te koop aan de kassa van De Brouwerij (Kennemerstraatweg 16 / locatie: Grand Café Koekenbier).
De andere jazzconcerten, die De Brouwerij samen met SBS Jazz organiseert, zijn op de vrijdagavonden: 1 februari en 1 maart. Beide avonden beginnen eveneens om 20.30 uur.