Landschap van gedachten

Nieuws

EGMOND AAN DEN HOEF - Kees Oosterbaan tekent op 10, 11, 12 en 13 januari in galerie de Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef van 13 tot 17.00 uur “het landschap van zijn gedachten”. Bezoekers zijn welkom om mee te tekenen en/of commentaar te leveren op dit tekenproject.

De tekenwerken, uitgevoerd in O.I. inkt, met rietpen en penseel, liggen over de vloer verspreid, schots en scheef, op en over elkaar. De toeschouwer wandelt door dit chaotische landschap van tekeningen. Hij kan ook wijzigingen aanbrengen, door tekeningen te verplaatsen, te verschuiven of andere combinaties samen te stellen. Deze tekeningen zijn geen eindproducten. Het zijn visualisaties van een denkproces. Er is geen begin en er is geen einde. Een voortdurende gedachten stroom wordt hier gevisualiseerd. Met soms een uitgekristalliseerde concrete gedachte als ijkpunt.
Op 12 januari wordt om 15.00 uur een tekenperformance uitgevoerd. De kunstenaar laat zich, onder begeleiding van muzikale baslijnen (Bas Oosterbaan), letterlijk betekenen door Esther Koeman (beeldend kunstenaar) om zo in zijn eigen denk- en tekenwereld te kunnen verdwijnen.