Duurzaam shoppen

Duurzaam
Duurzaam online shoppen.
Duurzaam online shoppen. Foto: ABEL&TOSH

Inzicht in het aanbod van duurzame producten vind je op het platform Abel&Tosh. Als een product duurzaam is, staat er een groen blaadje bij. 

Inspirerende en innovatieve designs

Abel & Tosh focust zich op het verhaal achter de designproducten; de totstandkoming van een idee en het creatieproces van designs. Volgens het bedrijf is dit proces namelijk net zo relevant als het eindproduct. Inmiddels zijn er heel wat shops en designers bij ze aangesloten. Je vindt dan ook heel veel verschillende producten in categorie als wonen, kunst, mode en cadeautips.

Zelf dragen ze hier trouwens ook aan bij. Hun stichting Skepping (Afrikaans voor creatie) gaat de inwoners van Johannesburg, Zuid-Afrika helpen om op een creatieve manier af te komen van de enorme berg plastic afval in deze stad. Ze verzamelen het plastic, om er vervolgens lokaal schoolmeubilair en andere nuttige producten van te maken die worden aangeboden aan scholen in de townships van Johannesburg. Zo wordt voorkomen dat het plastic afval in het milieu blijft rondslingeren, ontstaat er nieuwe, duurzame werkgelegenheid voor minder bedeelde inwoners en krijgen scholen hulp met het vervangen en aanvullen van hun meubilair en andere schoolspullen.

Kijk voor meer inspiratie voor slim & duurzaam huis en andere eyecatchers op vtwonendesignbeurs!