Even Pauze

Huis
TIP work@home:  even pauze.
TIP work@home: even pauze. ((Foto: Wonen Landelijke Stijl))

Nu we vooral thuis aan het werk zijn,  kan je soms wel een boost gebruiken. 

Voor effectief te werken is het goed ook te pauzeren. De pomodoro techniek is een makkelijk toepasbare methode om slim met je tijd en energie om te gaan. Dat doe je door in pomodoro’s te werken. Zo’n pomodoro bestaat uit 25 minuten werken en gevolgd door een pauze van 5 minuten.

Work: Voor veel mensen is 25 minuten een fijn blok om te werken. Je werkt een korte tijd heel geconcentreerd en gefocust. Die tijd is lang genoeg om in flow te komen, maar aan het eind van die 25 minuten heb je nog steeds de gang erin. En soms nog helemaal geen zin in pauze :-)

@ Je productiviteit krijgt een boost. Door korte tijd heel geconcentreerd te werken en daarna even pauze te nemen kun je veel productiever zijn. Door duidelijk te bedenken wat je gaat doen voor je aan een pomodoro begint, baken je vanzelf de tijd af.

Home: Na 25 minuten neem je een pauze van 5 minuten. Ook al was je nog lekker aan de slag, je stopt onmiddellijk na afloop van die 25 minuten. In die korte pauze doe je iets simpels en gun je je brein rust. Even in beweging komen, even ontspannen in een mooie fauteuil of tot rust komen met een theemoment. 

Zodra de 5 minuten pauze afgelopen is, ga je meteen weer aan de slag. Je zult merken dat je na die 5 minuten heel makkelijk verder kunt gaan met je werk. Vaak heb je na zo’n pauze nieuwe inspiratie of een goed idee.

Creeer je eigen inspiratiehoek:  Met een paneel in een accentkleur maak je eenvoudig je eigen inspiratiehoek.

Meer inspiratie nodig? Kijk op de Facebookpagina van Rodi Wonen!