Grenzeloze vrijheid

Huis
keuken als leefruimte
keuken als leefruimte ((Foto:Bulthaup ))

Heldere en tijdloze vormen, hoogwaardige materialen en doordachte functionaliteit: we hebben het over bulthaup b3 Hiermee kun je zelf alle functies uitkiezen en heb je de vrijheid om zelf je leefomgeving vorm te geven. Zie het als multifunctioneel keuken- en leefruimtesysteem, met veel mogelijkheden en vrijheid bij het inrichten. Van het puristisch keukeneiland tot de functionele wand, in zwevende uitvoering of grondgebonden. Het voorziet jou als gebruiker altijd van je wensen en behoeftes ten aanzien van je leefruimte, een ruimte waarin je graag je tijd doorbrengt, je thuis voelt.

3 nieuwe gewoontes voor opgeruimde keuken

De multifunctionele wand is bergruimte en meubel ineen en herbergt tegelijk functies als een spoelunit. De wand verbindt het product met de ruimte. Dat wordt duidelijk als er elementen aan worden opgehangen. Dan lijkt de keuken te zweven. Het eiland is het stralende middelpunt waar vrienden en familie aanschuiven, voor samen zijn en om te koken. Je kan kiezen voor een variant die op de vloer staat of op poten.

Gewoonte #1 Ruim álles zelf op

Supereffectief voor een schone keuken. Je bent er misschien aan gewend om na het eten van je muesli in de ochtend je bakje op het aanrecht te laten staan, maar het is beter als je ‘m meteen afwast of in de vaatwasser zet. Ga je voor dat laatste, spoel het bakje en bestek dan wel even af. 

Gewoonte #2  Zet de vaatwasser op hetzelfde tijdstip aan

Routine is prettig, niet alleen voor jouw gemoedsrust, maar ook voor de schone staat van de keuken. Zet daarom niet alleen elke dag rond dezelfde tijd een kop koffie, maar houd ook een schema voor de vaatwasser aan. De beste tijd om hem aan te zetten is vlak na het avondeten. Dan heb je in de avond nog tijd om hem uit te ruimen en begin je de ochtend schoon & fris.

Gewoonte #3 Was je pannen meteen af

Voor het geval je het nog niet wist: pannen (welke dan ook) kun je beter afwassen dan in de vaatwasser zetten. Ben je gewend om de boel eerst een uur in de week te zetten, stop daar dan mee en leer jezelf aan pannen meteen af te wassen. Dit scheelt troep in de keuken.

Voor meer wooninspiratie kijk ook op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Bron: vtwonen&designbeurs.nl Beeld: bulthaup