unieke tegels met de handbeschilderd

Huis
tegeltableau op maat
tegeltableau op maat (Foto: 1000graden)

Je kijkt je ogen uit in het Haarlemse atelier van 1000graden. Hier worden unieke tegels met de hand gemaakt en geschilderd en kan je kiezen uit meer dan honderd tegeltableaus. 

Het Haarlemse bedrijf 1000graden maakt unieke tegels met de hand en beschilderd deze. De tegeltablaus worden meestal gekocht om in de keuken te gebruiken, maar je kan ze ook op andere manieren toepassen in je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie bloesemtak in dat ene nisje of een koolmees op een tak op het wandje in de gang? Je kan het tegeltableau alleenstaand, dus zonder omliggende tegels, op de muur plakken of integreren in een tegelwand. Hiermee haal je een waar kunstwerk in huis.

illustraties en decoratie op keramiek.

De keuze is reuze: je kan kiezen uit meer dan honderd tegeltableaus in verschillende kleuren en afmetingen. En als je nou net iets anders wilt laten maken, dan ontwerpen en maken ze dat graag voor je. De productie vindt namelijk plaats in de Haarlemse studio annex atelier: van idee en ontwerp naar visualisatie, schilderen en bakken. 

Ontwerpers Bea Peters en Chiel Kleipool zijn beide opgeleid als tekenaars. Zij hebben zich gespecialiseerd in het maken van illustraties en decoratie op keramiek. Hier is een geheel eigen techniek en stijl uit voortgekomen met herkenbare signatuur. De inspiratiebronnen hiervoor zijn talrijk. Van de onderwaterwereld en flora en fauna tot ornamenten en patronen uit alle werelddelen.

En de naam? Dit is natuurlijk een verwijzing naar de temperatuur die nodig is om de tegels af te bakken. En waarom Haarlem? Al in de 15e eeuw was de stad bekend om de vele majolica bakkerijen, op steenworp afstand van het 1000graden atelier.

diy met tegels

Leuk: in het atelier vind je ook kant- en klare sets voor een DIY tegeltableau. Daar krijg je dubbelzijdig klittenband bij zodat je het direct op de muur kan plaatsen. Laat je inspireren in de online shop van 1000graden of loop een keertje binnen in het atelier.

Voor meer wooninspiratie kijk ook op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

ontwerper 1000graden