Kleurtrend #2 in 2021: CARAMEL

Huis
Bron: Eigen Huis & Interieur
Bron: Eigen Huis & Interieur (Foto:Stoel Capitol Complex Chair van Cassina, wand Insero Align van Arte. )

EEN PALET VAN ORGANISCHE KLEUREN
‘De nieuwe ecogolf in het interieur is niet alleen voelbaar in de materialen, maar ook in kleuren, finishes en vormen. Elke kleur in dit hoofdpalet is geïnspireerd op een natuurlijk materiaal. Groen- en bruintinten nemen een belangrijke plaats in: het zijn dan ook de kleuren die het meest worden geassocieerd met de natuur. Zoals Composted Khaki of Upcycled Olive. Opvallend is Fresh Apricot, een zacht geel met een oranje ondertoon. Ook Mushroom Beige kan niet ontbreken, materialen op basis van paddenstoelen zijn immers veelbelovend voor interieurtoepassingen. Al die warme biologische kleuren krijgen een neutrale tegen-hanger in de vorm van vier grijstinten met een blauwige of groenige ondertoon.

Wie goed kijkt, ziet in dit palet een knipoog naar de jaren zeventig. In de nasleep van de oliecrisis werd het ecologische gedachtegoed groot. Geen wonder dat die invloed terug is te zien, hoe subtiel ook. In dit palet dient Seventies Camel als inspiratie en basis, aangevuld met het wat meer neutrale Mushroom Beige en het koele Free-spirited Grey. Zo krijg je die subtiele retrotoets zonder dat het overheerst. Rotan, riet, jute en sisal passen hier perfect bij.’

Fijne stoffen en texturen zijn essentieel. Ze geven de natureltinten een zekere lichtheid en zorgen dat deze stijl niet te bruut wordt.  Riet en rotan blijven een trend, maar in 2021 vooral in de vorm van fijnere rietstructuur en webbing, zoals in de rug van de stoel. De kleuren van riet komen ook terug in het behang. Tegen de wand Insero Align van Arte. Stoel Capitol Complex Chair van Cassina. Vloer Pinnacles T54 van IVC Commercial. 

Meer inspiratie nodig? Kijk op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

bron: Eigen Huis & Interieur