Paashaasjes in een handomdraai

Huis
Bron: Allerhande
Bron: Allerhande (Foto: Paashaasjes in een handomdraai)

Het paasontbijt of de paasbrunch is bij uitstek een moment om helemaal los te gaan in de keuken. Van eiergerechten tot paasbrood: zet de hele tafel vol met een paar van deze paasrecepten en geniet met volle teugen. De allerleukste paashaasjes in een handomdraai. Met ei, wortel en rozemarijn.

Ingredienten:

8 witte scharreleieren

5 geschrapte worteltjes

2 takjes verse rozemarijn

8 zwarte sesamzaadjes

Paasrecept: 

Stap 1: Kook de eieren in kokend water in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Stap 2: Halveer de helft van de eieren in de lengte (ovaal) en halveer de andere helft van de eieren in de breedte (rond). Leg de eierhelften met het eigeel naar boven neer. Snijd aan de onderkanten een dun plakje eiwit af, zodat ze niet omrollen. Bewaar de afsnijdsels.

Stap 3: Maak de paashaasjes met 4 ovale eierhelften (lijfje) en 4 ronde eierhelften (kop). Halveer de 4 overige ovale eierhelften in de lengte voor de oren. Halveer de 4 overige ronde eierhelften in de lengte voor de pootjes.

Stap 4: Snijd van 1 wortel 4 stukjes (voor 4 porties) als neusje. Leg ze op de kopjes met wat rozemarijnnaaldjes als snorharen. Maak oogjes van de sesamzaadjes en leg de achtergehouden afsnijdsels als staartjes naast de lijfjes.

Stap 5: Snijd de rest van de worteltjes in een mooie punt en steek er als ‘wortelgroen’ wat rozemarijnnaaldjes in.

Meer inspiratie nodig? Kijk op de Facebookpagina van Rodi Wonen!