Je woning klaarmaken voor de toekomst doe je zó!

Huis
Bij duurzaam wonen hoort een groene tuin.
Bij duurzaam wonen hoort een groene tuin. (Foto: Aangeleverd)

In de huidige tijd is duurzaamheid belangrijker dan ooit tevoren. Je ziet dan ook dat steeds meer bedrijven duurzame producten op de markt brengen en dat particulieren proberen hun leven zo duurzaam mogelijk in te richten. Woon je al 20 jaar of langer in je huidige woning in Heiloo? Dan liggen er op het gebied van duurzaamheid waarschijnlijk een hoop kansen! Wil je jouw woning ook klaarmaken voor de duurzame toekomst? Bekijk dan onze tips in dit artikel.

1. Neem de tuin onder handen

Bij duurzaam wonen hoort een groene tuin. En met groen bedoelen we een tuin met veel planten en bloemen. Het is bewezen dat het goed is voor body én mind om je in een natuurlijke omgeving te bevinden. Een groene tuin is voor mens en milieu beter dan een tuin met alleen maar grote tegels. 

Heb je zo’n dergelijke tuin? Dan kun je kiezen om er wat planten in te plaatsen, maar je kunt óók gaan voor een hele verbouwing. Het weer in Nederland wordt steeds wisselvalliger en we krijgen vaker te maken met onweersbuien en windstoten. Een verbouwing waarbij je rekening houdt met de afwatering van de tuin, is dan ook geen overbodige luxe.

Een extra tip: ga je voor een complete verbouwing? Rijplaten huren is dan best handig. Zo weet je zeker dat de graafmachines voor je tuinverbouwing niet wegzakken in de grond en je daardoor meer werk aan je tuin krijgt. Je kunt rijplaten huren bij Ferex Rijplaten, zij leveren in heel Nederland. Dus óók in regio Heiloo.

2. Vervang oude apparaten

Oude apparaten in huis kosten over het algemeen meer energie. Dat is niet alleen minder goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een hogere energierekening. De huishoudelijke apparaten die tegenwoordig worden ontwikkeld, zijn een stuk zuiniger. Ga je je oude apparaten vervangen? Neem dan direct zogeheten ‘slimme’ apparaten in overweging. Denk aan een slimme laadpaal voor je elektrische auto, een slimme koelkast of smart deurbel. Zo maak je je woning direct lekker modern!

3. Vervang gas met elektriciteit

Ken je ook al de uitdrukking ‘van het gas af’? Het oppompen van gas zorgt voor verwarming van de aarde. Bij de verbranding van gas komt C02 vrij, wat ervoor zorgt dat de temperaturen stijgen. Die uitdrukking betekent dus dat we idealiter stoppen met het gebruik van gas. Hoewel de overheid 2050 als datum heeft gesteld dat we van het gas af zijn, is dit nu al een enorme ontwikkeling. Daarom is het goed om je hier eens in te verdiepen. Wil je al van het gas af? Kies er dan voor om je cv-ketel te vervangen door een warmtepomp. Ook kookplaten en kookstellen werken vaak op gas. Kies daarom voor een inductieplaat.

Met bovenstaande tips gaat het vast lukken om jouw woning klaar te maken voor de toekomst!