Samen thuiswerken? Zó pak je dat aan

Huis
Wanneer je partner continu aan het bellen is aan de keukentafel kan dit irritaties opleveren.
Wanneer je partner continu aan het bellen is aan de keukentafel kan dit irritaties opleveren. (Foto: Adobe Stock)

Werk jij net als je partner regelmatig thuis? Dit is geen ideale situatie, vooral als je continu op elkaars lip zit. De één neemt de keukentafel in beslag, de ander loopt de hele dag heen en weer... kortom, het wordt er niet gezelliger op. Hoe maak je nou een thuiswerkplek waar je allebei comfortabel én rustig zit? Wij geven tips! 

Rustige thuiswerkplek

Ten eerste is het heel belangrijk dat ieder zijn eigen, rustige werkplek heeft. Wanneer je partner continu aan het bellen is aan de keukentafel kan dit irritaties opleveren. De keukentafel is namelijk een gezelschapsruimte, waar iedereen in- en uit moet kunnen lopen. Heb je ruimte voor een aparte werkkamer voor allebei? Doen! 


Wanneer je deze ruimte niet hebt, kun je in één kamer een groot bureau met een scheidingswand neerzetten. Richt hier voor allebei een fijne en overzichtelijke werkplek in. Hier kun je naast elkaar werken, zonder dat je op elkaars lip zit. Heeft de ander een videocall? Zorg dan dat diegene zijn oortjes in doet, of toch even beneden gaat zitten.

Efficiënte indeling

Richt de ‘home office’ zo efficiënt mogelijk in. Neem bijvoorbeeld een mooi hoekbureau. Zorg ook dat je allebei een ergonomische stoel hebt. Een verkeerde houding is een veelvoorkomende klacht bij thuiswerken, dus houd dit in de gaten! 


Plaats de werkplekken niet vlak bij de ingang, want dan zit je in de looproute. Ook dat veroorzaakt ergernissen. Rust, ruimte en licht is heel belangrijk in de thuiswerkplek. Zorg dat er een groot raam aanwezig is, zodat je genoeg licht binnenkrijgt. Wel zo handig als dat op een kiertje kan worden gezet. 

Accessoires thuiswerkplek

Een bureaulamp en een stopcontact in de buurt van je werkplek zijn een must. Tip: gebruik een verlengblok en tape dit vast aan de muur. Zet bij elk bureau een opbergruimte neer, zodat je allebei je werkspullen kwijt kunt. Het kan vervelend zijn om te verdwalen in de rommel van de ander. Houd dus allebei je werkplek netjes! Je kunt ook voor een mooi bureau met opberglades kiezen. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!