Woontrend: wabi sabi

Huis
Ontdek de magie van wabi sabi!
Ontdek de magie van wabi sabi! (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: ontdek de magie van wabi sabi!

Nu denk je waarschijnlijk: wabi-wattes? Wabi sabi is een Japanse woonfilosofie en betekent ‘de kunst van de imperfectie’. Als je fan bent van een superstrak en clean interieur, kun je deze trend dus beter overslaan. 

Wabi sabi woontrend

Kenmerken van wabi sabi zijn onafgewerkte elementen. Denk aan een ruwe wand, ongepolijste vloeren en zichtbaar stucwerk. Hierdoor krijgt het interieur een krachtige, ruwe en industriële uitstraling!

Wabi sabi elementen

Wabi sabi staat niet alleen voor imperfectie, maar ook voor minimalisme en natuur. Eenvoud is kracht. Dat geldt voor de meubels, het kleurenpalet én de accessoires. Aardse tinten zoals bruin, zand en greige vormen de basis. 

Organische en ronde vormen passen perfect in een wabi sabi interieur. Dat geldt ook voor natuurlijke materialen zoals linnen, satijn en wol. ‘Symmetrie’ komt niet voor in het woordenboek van wabi sabi, dus dit kun je helemaal loslaten.

Wabi sabi wooninspiratie

Nieuwsgierig naar wabi sabi wooninspiratie? Scroll snel verder!

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!