Mijn terras is open!

Tuin
Mijn terras is open!
Mijn terras is open! ((Foto: Evergreen))

Alles in één

De Big Green Egg werkt op houtskool: na slechts 15 minuten bereikt hij een temperatuur van 300 °C. Dankzij de luchtregelaars kan de temperatuur op de graad nauwkeurig worden geregeld tussen 70 °C en 350 °C. Zo kun je in een handomdraai je gasten verwennen met de unieke smaak van de Big Green Egg, wanneer je maar wilt.

De mogelijkheden van de EGG zijn grenzeloos. Ongeacht of je wilt grillen, bakken, stomen, wokken of roken. Daarnaast is de Big Green Egg ook uitermate geschikt voor low and slow  bereidingen. Dankzij de perfect regelbare  temperatuur is de Big Green Egg de partner voor alle culinaire bereidingen.

Geschiedenis van The Evergreen

Meer dan 3.000 jaar geleden werd de kamado al gebruikt in Oost-Azië, gebaseerd op een eeuwenoude klei-oven, een traditionele houtoven. Sinds de eerste container met EGGs in 2002 in de haven van Rotterdam werd gelost heeft de Big Green Egg langzamerhand Europa veroverd. Europa maakte kennis met de kamado, een uniek apparaat. De professionals en foodies die de Big Green Egg al snel ontdekten koken al jarenlang op deze bijzondere kamado. De historie van dit op een kleioven gebaseerde unieke kooktoestel gaat echter duizenden jaren terug.

De Big Green Egg Large voor in je tuin

Dit is het meest populaire model in de Big Green Egg-familie. Op het kookoppervlak van de Large maak je met gemak al jouw favoriete gerechten én die van familie en vrienden. Tegelijk als dat moet, want op de Large heb je genoeg ruimte om voor 8 personen te koken. Met al die ruimte bereid je op de Large ook heel makkelijk complete driegangenmenu’s. Wil je het maximale uit je EGG halen? Dan is de Large ook jouw perfecte match, want het is het model waarvoor de meeste accessoires beschikbaar zijn. En daarmee zijn de mogelijk-heden van deze alleskunner eigenlijk, de naam zegt het al, Large. Specificaties Grillrooster: Ø 46 cm Kookoppervlak: 1.688 cm²Gewicht: 73 kgHoogte: 84 cm

De Big Green Egg Mini voor je balkon

Dit is het kleinste en lichtste lid van de Big Green Egg-familie. Hij is ideaal om mee te nemen naar de camping, boot of picknick. Of om thuis gewoon direct op tafel te zetten. Maar om heel eerlijk te zijn: als je dit model EGG hebt, ga je waarschijnlijk nooit meer ergens heen zonder hem mee te nemen. Dankzij zijn gewicht gaat het verplaatsen van de Mini heel eenvoudig. Je kunt het jezelf nog makkelijker maken door ook een EGG Carrier voor de Mini aan te schaffen. Kook je meestal voor 2 tot 4 personen? Dan is dit reislustige lichtgewicht jouw ideale Big Green Egg-model. 

https://www.biggreenegg.eu/nl/inspiratie/recepten

Meer inspiratie nodig? Kijk op de Facebookpagina van Rodi Wonen!