3 Tuintrends

Tuin
Tuintrend Bali
Tuintrend Bali (Foto: KeesSmit)

Onze trendwatchers hebben de volgende 3 wereldse tuintrends voor je op een rij gezet.

Laat je inspireren door deze tuintrends

1. Hotel Paris

Elegant en klassiek zijn de kenmerken van de trend Hotel Paris. Denk aan luxe materialen zoals velvet sierkussens en houten zitjes. Elegantie die aanvoelt als een zwoele zomerdag in Frankrijk. Dromen van Parijs, een veelzijdige stad. Het struinen door de straten van Le Marais. Bij het stiekem binnenkijken bij kunstzinnig ontworpen appartementen komen we aan bij Hotel Paris. De sfeer van een fijne bistro in combinatie met de luxe van een hotellounge. Genieten van een Frans ontbijt met croissants en een heerlijke café-au-lait in de ochtendzon. Het kleurenpalet van deze trend leent zich perfect voor het balkon of een knus terras in de tuin. Met bistromeubelen creëer je een gezellige zit voor twee. Meerdere terrassen in de tuin? Maak een afscheiding met een klassiek kamerscherm van glas. Verrijk je terras met warme, rijke materialen zoals velvet sierkussens en houten zitjes. Nog gezelliger is een rond terras gelegd met verschillende tinten koppelstones. Het verleidelijke contrast neemt je mee naar Parijs. Au revoir!

2. Desert Journey

Haal deze zomer de woestijn naar jouw tuin. Kies voor aardetinten, verschillende materialen en meerdere buiten tapijten. Neem de etnische invloeden mee naar je eigen tuin en waan jezelf in aardse sferen. Een bijzondere ervaring door de woestijn. Kleuren als brique, aarde- en bruintinten brengen een zwoele uitstraling naar je achtertuin. Deze trend is een smeltkroes van verschillende culturen. Heerlijk loungen in de zon of met het gezin buiten eten. Kussens op de grond en lage tafels om alle hapjes op te plaatsen. Combineer hout, pampasgrassen en een tikkeltje goud. Maak het gezellig met sfeervolle verlichting en flikkerende vlammen voor dat Arabian Nights gevoel. De basiskleuren en materialen stem je met elkaar af. Zo houd je de stijlenmix in balans. Het natuurlijke rotan in een nieuwe jas. Deze vlinderstoel van wicker is hot. Een open karakter, zowel in het onderstel als in de rugleuning. Iets dat goed past bij de culturenmix van deze trend.

3. Pure Bali

Ontsnap even aan alle hectiek in een rustgevende tuin. In deze trend zie je veel bamboe terug in combinatie met zachte stoffen. Tropische Planten: Wist je dat de eerste palmsoort ongeveer 5000 jaar geleden werd verbouwd? Inmiddels kennen we een verscheidenheid aan tropische palmen. Een winterharde variant is de Tranchycarpus en past goed bij deze exotische trend. Het is verstandig om hem in de winter een juten jasje aan te doen. Richt de tuin in met natuurlijke materialen in rustige kleuren. Een pergola met linnen gordijnen, een schutting van bamboe en rotan accessoires. De lichte kleuren in een groene tuin zorgen voor een bijzondere architectuur. Clean en strak, maar warm en toegankelijk voor iedereen. Het brengt jou en je tuin in evenwicht.

Meer inspiratie nodig? Kijk op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Tuintrend Hotel Paris
Tuintrend Desert Journey