DIY: pompoen met (droog)bloemen

Tuin
Een eyecatcher in élke tuin!
Een eyecatcher in élke tuin! (Foto: Adobe Stock)

Een herfsttuin is niet compleet zonder een mooie pompoen! Deze kun je prachtig versieren met (droog)bloemen. Een eyecatcher in élke tuin! Volg de onderstaande tips. 

Benodigdheden pompoen met (droog)bloemen:

- 1 pompoen
- Verse bloemen of droogbloemen (bijv. helichrysum, zonnebloem of lagurus)
- Uitsnijset
- Spelden
- Steekschuim

Aan de slag!

Tijd om een paar mooie, kleine pompoenen in te slaan! Ga je voor een oranje pompoen, of toch voor groen of geel? Tip: mix en match deze kleuren met elkaar. Je kunt pompoenen o.a. kopen bij een boerderij in de buurt.

Pompoen met verse bloemen

Dit is een simpel, leuk klusje. Kies mooie herfstbloemen uit en snijd deze zo kort mogelijk af. Met de spelden kun je de bloemen vervolgens aan de pompoen bevestigen. ‘Drapeer’ de bloemen als het ware over de pompoen: zo creëer je een speels effect.


Pompoen met droogbloemen

Zin om helemaal uit te pakken? Gebruik dan droogbloemen voor een mooie en herfstige look! Hol de pompoen uit en snijd de onderkant er netjes af. Haal al het vruchtvlees eruit, en zorg dat de binnenkant mooi schoon en egaal is. Dit is belangrijk, want daardoor bederft de pompoen minder snel!

Snijd een stuk uit de pompoen. Hier steek je de droogbloemen straks in. Voor welke vorm kies je? Stop het stuk steekschuim in de onderkant van de pompoen. Snijd de stelen van de bloemen kort af, maar wel lang genoeg dat ze nog in de pompoen gestoken kunnen worden. 

Tijd voor het leukste onderdeel! Verwerk de droogbloemen in het steekschuim, oftewel: in het stuk wat je zojuist uit de pompoen hebt gesneden. Zorg dat je genoeg bloemen plaatst zodat je het steekschuim uiteindelijk niet meer ziet. Klaar? Dan verdient jouw pompoen een mooi plekje op de vensterbank, of in de tuin!

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!