Tegeltjeswijsheid

Wonen
Toptegeltjes van Bea en Chiel. (Beeld: 1000graden)
Toptegeltjes van Bea en Chiel. (Beeld: 1000graden)

In het Haarlemse atelier van 1000graden worden unieke tegels met de hand gemaakt en geschilderd en kun je kiezen uit meer dan honderd tegeltableaus en die zijn stuk voor stuk prachtig! Een stierenkop of een betegelde muur met verschillende bloemen? 1000graden maakt unieke tegels met de hand en beschilderd deze. De tegeltableaus worden meestal gekocht om in de keuken te gebruiken, maar je kunt ze ook op andere manieren toepassen in je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie bloesemtak in dat nisje of een koolmees boven je aanrecht?! 

Diverse kleuren

Je kunt kiezen uit meer dan honderd tegeltableaus in verschillende kleuren en afmetingen. En als je nou net iets anders wilt laten maken, dan ontwerpen en maken ze dat graag voor je. De productie vindt namelijk plaats in de Haarlemse studio annex atelier: van idee en ontwerp naar visualisatie, schilderen en bakken. 

Tekenaars

Ontwerpers Bea Peters en Chiel Kleipool zijn beide opgeleid als tekenaars. Zij hebben zich gespecialiseerd in het maken van illustraties en decoratie op keramiek. Hier is een geheel eigen techniek en stijl uit voortgekomen met herkenbare signatuur. De naam 1000graden verwijst naar de temperatuur die nodig is om de tegels af te bakken. Haarlem stond in de 15e eeuw al bekend om de vele majolica bakkerijen, op steenworp afstand van het 1000graden atelier. Kijk op www.1000graden.art voor inspiratie.

Meer wooninspiratie nodig? Kijk op vtwonendesignbeurs!