De eerste flessen zijn binnen. Sebastiaan (links) en Tijmen hopen op een flinke oogst.
De eerste flessen zijn binnen. Sebastiaan (links) en Tijmen hopen op een flinke oogst. (Foto: Johan W. Koopmans)

Steun de actie Go Go Koala's

6 feb, 13:13 Algemeen

OOSTZAAN - Tijmen en Sebastiaan van de Noorderschool zijn zeer begaan met het lot van de koala's in het door bosbranden geteisterde Australië. Ze hebben de actie Go Go Koala's opgezet en zamelen geld en plastic statiegeldflessen in om de beertjes, die het heel zwaar hebben, te helpen. De twee initiatiefnemers doen een beroep op heel Oostzaan om van de actie een nog groter succes te maken dat het nu al is.

Acht jaar zijn ze amper, maar wat een compassie. In de klas komt regelmatig het actuele nieuws voorbij en toen ze begrepen wat er in Australië aan de hand is schoven ze door naar het puntje van hun stoel. Stil blijven zitten was geen optie. "Ik wilde iets doen voor de koala's," zegt Sebastiaan. "Want koala's zijn niet zo snel. Kangoeroes kunnen wegspringen bij een bosbrand, maar koala's niet. Ik wilde geld inzamelen."

Tijmen deed meteen mee. Dat was voor hem vanzelfsprekend, want hij is de beste vriend van Sebastiaan. Dezelfde dag liep het tweetal langs de deuren om geld op te halen. Dat leverde meteen € 21,00 op.

Lege plastic flessen

Daar bleef het niet bij. De twee hielden een spreekbeurt en lanceerden het idee om in de school een grote bak neer te zetten, waarin ouders lege plastic flessen kunnen deponeren. Dat moet een mooi bedrag aan statiegeld opleveren.

OFC deed mee

Ook bij hun club OFC hebben ze afgelopen weekend geld verdiend. Hun team bond de strijd aan met IVV en elk doelpunt van OFC zou met € 8,50 worden beloond. In deze derby doen de OFC'ers sowieso meer dan gemiddeld hun best om te scoren, maar de ontredderde koala's zorgden voor extra motivatie. Het werd 4-4 en er kon na afloop € 55,00 worden bijgeschreven.

Enorm succes

Nu al is de actie een enorm succes. De twee hadden gehoopt binnen een maand € 500,00 bij elkaar te hebben. Na één week stond de teller echter al op € 793,00. Een klinkend resultaat. Dat wordt onderstreept op de site van het Wereld Natuur Fonds, waarbij de actie is aangemeld. Er zijn soortgelijke acties en Sebastiaan en Tijmen staan met afstand bovenaan.

Ouders mobiliseren

De hele klas doet inmiddels mee en de twee willen nu ook ouders en andere Oostzaners mobiliseren. Deelnemen is heel eenvoudig. Verzamel lege, plastic statiegeldflessen en breng ze naar de school, gevestigd aan De Haal 44. Dat is mogelijk tot en met vrijdag 14 februari om 14.45 uur.

Sebastiaan en Tijmen hopen een groot bedrag aan het WNF te kunnen schenken. En ze weten ook waaraan het moet worden besteed: aan eten, drinken en een thuis voor de koala's.

Afbeelding
OVNH: TommyTomato Beste Onderneming van 2022 (De Belofte) Algemeen 25 mei, 19:30
Afbeelding
Burgemeester maakt kennis met Belbus Algemeen 25 mei, 16:32
Afbeelding
Memorabele metamorfose bij Compaen Algemeen 25 mei, 13:17
Afbeelding
College Oostzaan geïnstalleerd Algemeen 25 mei, 09:36
Afbeelding
Sterrenwacht Vesta viert 50-jarig bestaan Algemeen 24 mei, 16:43
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Ik en mijn HEMA-worst Algemeen 21 mei, 20:24
Afbeelding
Ben jij een waterbaas? Doe de Waterbazencheck Algemeen 20 mei, 08:00
Afbeelding
Brommobiel op de kop geraakt in Oostzaan 112-nieuws 20 mei, 02:18
Afbeelding
Let’s Dance met Concordia Algemeen 19 mei, 11:06
Afbeelding
Turnjongens DEV in de prijzen Algemeen 18 mei, 15:57
Afbeelding
‘Er zijn zoveel incidenten waarbij wij hulp en bijstand bieden’ Algemeen 18 mei, 15:35
Afbeelding
Eigen(tijdse) uitvoering Tsjechov De Musical Algemeen 18 mei, 13:47
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Oostzaan

Op Rodi Oostzaan volg je het laatste nieuws uit Oostzaan. Rodi Oostzaan informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Oostzaan

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Oostzaan in je mailbox.