Oostzaanse kinderkleding voor goed doel

Algemeen
Els Nugter hoopt veel kinderkleding voor het kinderfonds te verkopen.
Els Nugter hoopt veel kinderkleding voor het kinderfonds te verkopen. (Foto: Rodi Media/MvS)

door Marcel van Stigt

OOSTZAAN - Els Nugter (67) is al jaren donateur van Kinderfonds MAMAS en ondersteunt deze organisatie nu ook op een andere manier. Ze maakt en verkoopt kinderkleding en knuffels en de opbrengst gaat volledig naar het fonds. De eerste honderd euro heeft ze al overgemaakt.

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika: sterke vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Deze vrouwen organiseren zelf dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en liefde voor nu al 50.000 kinderen in 57 projecten. De MAMAS ontfermen zich structureel over de meest kwetsbare kinderen en helpen hen om veilig, gezond, goed opgeleid en sociaal vaardig groot te worden. Geen makkelijke opgave. Zeken nu niet, want ook Zuid-Afrika voelt de impact van het coronavirus. De kinderen moeten gezond blijven, maar de MAMAS zelf ook.

Extra ondersteuning Kinderfonds MAMAS

Een reden te meer voor Els om Kinderfonds MAMAS extra te ondersteunen met de verkoop van zelf gemaakte kinderkleding. Kinderkleding maakte ze al voor haar kinderen en ook haar drie kleinkinderen steekt ze regelmatig in het nieuw. Veelal T-shirts, desgewenst met een passende print. "Als ik ze in mijn kleding zie lopen, vind ik dat zó leuk," roept ze enthousiast. "Mijn kleinzoon van vijf is dol op dieren. Ik heb voor hem een trui gemaakt met een olifant erop. Hij heeft hem dag en nacht aan. Maar ik maak ook knuffels, van stukjes stof die overblijven."

Kleinkinderen ruim voorzien

De moeder van Els was coupeuse, dus het laat zich raden waar deze liefhebberij vandaan komt. Ze is heel bedreven in het naaiwerk en de T-shirts en broekjes die ze vervaardigt zouden zomaar in de rekken van de betere kinderkledingwinkel kunnen hangen. Maar de kleinkinderen zijn nu ruim voorzien en toen de vakantie naar Griekenland door de coronacrisis niet door kon gaan wist ze al wat ze thuis zou gaan doen. Kinderkleding maken voor het goede doel: de MAMAS.

Professionele webshop

Els ging met stoffen, naald en draad aan de slag, echtgenoot Henk bouwde in de tussentijd een professionele webshop. De kleding, effen of met een (rechtenvrije) afbeelding erop, is verkrijgbaar in de maten 68 tot en met 128. De kwaliteit is hoog, de prijs vriendelijk. Bestellen is mogelijk via webwinkel els.nugter.nl en binnen Oostzaan wordt alles thuisbezorgd. Opsturen is ook mogelijk. Els: "De eerste honderd euro heb ik al aan het kinderfonds overgemaakt. Steun dit goede doel. En houd er zelf leuke kleding aan over."