Behoud de sjees voor Landsmeer

Algemeen
De sjees.
De sjees. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Door beëindiging van het bedrijf en een aankomende verhuizing is een sjees te koop aangeboden aan museum Grietje Tump. Om de aankoop mogelijk te maken, zoekt het museum sponsors zodat ook dit stukje cultureel erfgoed voor Landsmeer behouden blijft.

Als vroeger de gegoede families van Landsmeer en omgeving 'gastdag' hielden, werd alles uit de kast gehaald om een goede indruk te maken. Zo ook bij Neeltje Hoogland, later gehuwd met Knibbe. Neeltje zelf heeft nog aan het diner aangezeten met H.M. Koningin Wilhelmina. De vader van Neeltje was directeur van de alom bekende Broekerveiling.

Met de sjees of vigilante arriveerden zij op de boerderij. Als teken van welstand droegen de dames het gouden oorijzer met bijbehorende juwelen. Veel diamant, bloedkoraal of een granaten bootjesketting.

Omdat de sjees zeer goed past in de museumcollectie bij dezen de oproep om middels sponsoring bij te dragen in de aanschaf ervan. Neem voor meer informatie contact op met Frans Poulain van het museum (020-6313455). Het banknummer van het museum is NL07INGB0001993438 of NL78RABO0334411777 t.n.v. Stichting Museum Grietje Tump.